Processägare Moms till KaroPharma

Processägare Moms till KaroPharma

Processägare moms till Karo Pharma

Har du grundläggande kunskap om moms samt en förmåga att söka och hantera information? Har du strategisk förmåga kombinerat med ett stort systemintresse och dessutom trivs i en global miljö? Då kanske rollen som Processägare moms kan vara din nästa utmaning.

Vad kan Karo Pharma erbjuda dig?
Processägare moms är en global roll där du säkerställer regelefterlevnad i hela koncernen, bestående av legala enheter i ett tiotal länder samt distributörer i ett 60-tal länder. Då vi genom att köpa rättigheter, varumärken, globalt och sedan sälja globalt innebär det en stor mängd förvärv och en verksamhet med komplexa flöden, många valutor samt många olika typer av moms. Karo Pharma omsätter cirka 3 miljarder SEK. Denna roll är placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och rapporterar till Finance Manager för det svenska bolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Fokus på momsprocessen för de svenska bolagens verksamhet där de flesta förvärv görs.
  • Stötta övriga bolag i koncernen
  • Arbeta för att nå likartade processer och rutiner runt om i koncernen.
  • Single-point-of- contact globalt avseende allt kopplat till momsprocessen.
  • Ansvarig för att säkerställa rätt konfiguration och process i IFS avseende moms
  • Sakkunnig och kravställare i de projekt som arbetar med förvärv, avyttringar och försäljning
  • Ansvarig för löpande utbildning och coachning,
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt några års relevant erfarenhet av relevant processutveckling och har själv tagit ansvar för att leda utredningar eller projekt. Har du tidigare haft en specialistroll kopplat till moms ser vi det som starkt meriterande. För att vara framgångsrik i denna roll behöver du ha ett stort systemintresse samt en förmåga att skapa och underhålla goda relationer internt samt externt. I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är driven, nyfiken och analytisk samt har ett genuint intresse för att kontinuerligt söka förbättringsområden. Det är en bred roll och kräver såväl detaljfokus som helikopterperspektiv.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Karo Pharma med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se 072-535 8202 eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se, 070-8971157. Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Skatt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 19 juni 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KaroPharma är ett kommersiellt hälsovårdsföretag. Vi vägleds av vårt syfte att hjälpa människor att hålla sig friska. God hälsa innebär att undvika allvarliga sjukdomar eller sjukhusvistelse. Men det betyder också att kunna styra över sin egen hälsovård och känna sig frisk. Varje dag. Vi äger och marknadsför en rad väldokumenterade och pålitliga varumärken inom vardagshälsa. Vi hjälper människor att fatta sunda beslut och välja den produkt som kan förebygga eller behandla problem som de har. Vi vill ge människor kontroll över sin vardagshälsa. Genom att ge dem verktygen till att göra smartare val tror vi att vi kan öka deras livskvalitet och hjälpa dem leva livet fullt ut. För mer information vänligen besök www.karopharma.se