Logistikcontroller / Redovisningsekonom lager till Karo Pharma

Logistikcontroller / Redovisningsekonom lager till Karo Pharma

Har du ett stort intresse för redovisning och uppföljning inom lager och logistik?

Vill du arbeta i en självständig roll där du är med och sätter upp, dokumenterar och kvalitetssäkrar processer samtidigt som du utför det operativa arbetet?

Vi söker dig med mycket energi och en prestigelös attityd.

Karo Pharma har under året köpt en produktportfölj från ett annat läkemedelsbolag och som en del i integrationen av detta sätter man nu upp lagerlösningar runt om i Europa. Dessa lager kommer att ägas av Karo Pharma AB. Karo Pharma kommer dessutom att sälja produkterna till ca 50 länder och i vissa av länderna kommer försäljningen att ske direkt till distributörer eller grossister. Du kommer som Controller att ansvara för redovisningen av fakturerings- och lagerflödena. Du är ansvarig för att bygga, implementera och kvalitetssäkra processerna runt dessa flöden. Målet är att genomföra förändringar och utveckling i en positiv anda och i nära samarbete med berörda funktioner.

Beskrivning av tjänsten

Som Controller kommer du att ansvara för:
 • Order och fakturering avseende externa lager (3PL*) globalt
 • Hantering och avstämning av lager hos tillverkare (CMO)
 • Avstämning mellan order och faktura
 • Säkerställa och administrera master data för aktuella processer (artiklar, kunder och priser)
 • Aktivt stötta avdelningarna Supply Chain och Ekonomi i att kvalitetssäkra processer samt implementera nödvändiga internkontroller.
 • Lageravstämningar mellan 3PL och Karo Pharmas affärssystem
 • Kundreskontraavstämningar hos 3PL och Karo Pharma
 • Bokslutsreserver relaterade till distributionskostnader, lagerdifferenser och kundförluster
 • Balanskontoavstämningar
 • Input till momsredovisning
 • Intrastatrapportering
 • Avstämningar för att säkra revenue recognition enligt IFRS 15
Vem är du?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi med god redovisningsförståelse. Vi ser gärna att du har internationell erfarenhet och erfarenhet av varuflöden, lager, produktkalkylering är meriterande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi tror att du efter examen arbetat ett par år i en komplex verksamhet med redovisning eller controlling.

För att lyckas tror vi att du är analytisk och har ett stort verksamhetsintresse, du kommer att sätta dig in i affären och behöver kunna hantera en komplex struktur. Då rollen är utåtriktad krävs att du är positiv och har en god kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta verksamhetsnära. Rollen är ny på företaget och många processer är ännu inte är klara vilket gör att du behöver vara trygg, ihärdig samt driva och implementera förändringar på ett självständigt sätt.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Karo Pharma med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070-796 95 97
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Transport & Logistik, Lager, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karo Pharma är ett specialty pharmaföretag som utvecklar och marknadsför produkter till apotek och direkt till sjukvården. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsens lista för medelstora företag (Mid Cap). Karo Pharmas läkemedelsportfölj består idag av ett tjugotal välkända Rx och OTC läkemedel som marknadsförs på den nordiska marknaden.

Karo Pharma erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med kontor i centrala Stockholm.
Det här är en arbetsplats med goda möjligheter, för den som vill vara en del av ett kompetent team med ett stort eget ansvar.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.