Head of E-commerce

Head of E-commerce

K-rauta är inne i en spännande förändringsresa och tillväxtfas med stort fokus på både digitala initiativ och utveckling av butikskoncept. Drivs du av att driva E-handelsarbetet och ansvara för hela affären? Är du samtidigt en god ledare och entreprenör som drivs av att exekvera och se resultat? Läs mer nedan!

Arbetsuppgifter & Ansvarsområden

I rollen som Head of E-commerce ansvarar du för hela e-handelsaffären, vilket innebär genomförande av strategi med P&L-ansvar och personalledning. Du kommer att sätta din prägel och arbeta brett med e-handel, marknad och försäljning i digitala kanaler. Placering är på huvudkontoret i Stockholm.

Du är medlem i ledningsgrupperna för "Digital & Marketing" och affärsområdet K-Rauta. Du ansvarar för budget, strategi och arbete med nykundsanskaffning, konverteringsoptimering och är involverad i utvecklingsarbetet kring lojalitet.

Du har personalansvar för teamet inom E-com och utmanar vår interna digitala kompetens, sprider digital kunskap internt samt bidrar i omnichannel-strategiska frågor. Du ansvarar för prognos och budget samt uppföljning och rapportering av P&L och KPI:er.

Tillsammans med tech-teamet gör du löpande prioriteringar i en utvecklingsplan och du utmanar kontinuerligt dessa. Du hanterar kravställning på övriga delar av verksamheten för att understödja e-handeln inom funktioner såsom marknad, sortiment, supply/inköp, lojalitet och utvecklingsteam.

I rollen ingår också att löpande analysera effektiviteten i e-handeln och optimera processer och flöden, samt att koordinera, leda och kravställa mot externa byråer och konsulter.

Din profil

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom e-handel med minst 3-4 års ansvar för hela affären. Du har tydlig digital kommersiell expertis inom trafikdrivning, kundanskaffning, konverteringsoptimering och kundbeteenden. Du har också en god känsla för att balansera byggandet av varumärke med att driva försäljning samt goda kunskaper inom digital marknadsföring och hur olika kanaler samverkar, samt relationen online/offline. Du har en grundläggande teknisk förståelse för begränsningar och möjligheter i plattformar och andra digitala verktyg samt talar svenska och engelska flytande. Har du god ledarerfarenhet ser vi det som meriterande.

Som person är du nyfiken, engagerad och har en vilja att bidra med kunskap och energi. Du är en prestigelös lagspelare med stor flexibilitet och driv. Du har förmågan att leverera resultat genom målinriktat eget arbete och genom att motivera och leda andra, både formellt och informellt. Du får saker att hända och verkställer planer med engagemang och beslutsamhet. Du har ett starkt inflytande på verksamhetens tillväxt och lönsamhet och tar vara på affärsmöjligheter. Att arbeta i ett högt tempo och ha många projekt pågående samtidigt är något som du är van vid,

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Head Agent, och du är varmt välkommen att skicka in din ansökan via deras hemsida: https://www.headagent.se/lediga-jobb/2469-head-of-e-commerce/.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. K-rauta tillämpar bakgrundskontroller i alla rekryteringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vid frågor är du välkommen att kontakta vår B2B-chef Peter Wennerstein på peter.wennerstein@k-rauta.se eller på telefon +46 70 685 6446.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om K-rauta
K-rauta har idag 18 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden och Baltikum. Vi arbetar ständigt med att förenkla och förbättra vår verksamhet så att vi kan fokusera på kunden. Vi medarbetare är "av det rätta virket" för att vi är entreprenörer som tar ansvar och har en passion för det vi gör. Vi håller det vi lovar och lever efter våra kundlöften. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare ger nöjda kunder.
Mer info
Kontaktperson Peter Wennerstein
Telefon +46 70 685 6446
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-rauta har idag 18 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.