Digital Content Producer till K-rauta Sverige AB

Digital Content Producer till K-rauta Sverige AB

Är du en skicklig skribent inom digital kommunikation, som brinner för att skapa texter som är engagerande, säljande och SEO-anpassade? Är det du som har koll på hur man skriver för att driva trafik och konvertera i digitala kanaler? Kan du dessutom hålla ihop det redaktionella arbetet och skapa en strukturerad redaktionsplan för content i samarbete med övriga inom K-rauta som skapar innehåll för vår digitala kanal.

Nu söker K-rauta Sverige AB en Digital Content Producer, som ansvarar för att ta fram, uppdatera och justera innehåll till k-rauta.se och våra sociala mediekanaler. Du skriver artiklar, texter till erbjudanden och tar fram bilder och innehållet du skapar tar hänsyn sälj-, varumärkes- och SEO-perspektivet. Du kommer även ansvara för att driva redaktionsrådet och skapa den övergripande redaktionsplanen. Du drivs av att utvärdera och optimera för att uppnå resultatmål och är van att dra slutsatser och göra rätt prioriteringar med hjälp av t.ex. Google Analytics.

Du rapporterar till ansvarig för K-rautas Inhouse enhet och kommer att tillhöra ett tight marknadsteam, som nu byggs upp med nya kompetenser och har en tydlig förändringsagenda i linje med företagets strategi.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att:

 • Planera, skapa och publicera innehåll i våra digitala kanaler, vilket innebär ansvar för kontinuerlig uppdatering av k-rauta.se och andra domäner med bilder, fakta och SEO-anpassade texter
 • Leda planeringen av innehåll på sajterna tillsammans med marknad, eCom och övrig försäljningsorganisation
 • Bygga kampanj- och landningssidor för unika erbjudanden i nära samarbete med övriga på marknad, e-Com samt våra byråer
 • Jobba aktivt med landningssidor och interna banners, t ex skapa, justera, optimera och utföra A/B-tester.
 • Vara delaktig i utvecklingen av K-rautas digitala kanaler - webb och sociala medier
 • Tillsammans med CRM-teamet planera innehåll och digitala aktiviteter som stöttar innehållet i t ex nyhetsbreven.
 • Samarbeta med den centrala funktionen i Finland för att identifiera synergier i innehåll för K-rauta.se
Din profil:
 • Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter, på en marknadsavdelning eller byrå
 • Du är en van skribent, med erfarenhet av att skriva texter som driver varumärke och försäljning, samt att du kan författa SEO-anpassat material
 • Du har bred kunskap om sociala medier och webb och har god kunskap inom sociala kanaler som Youtube, Facebook, Instagram och LinkedIn
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 • Du har goda kunskaper i Photoshop/Indesign samt stor erfarenhet av att arbeta i olika typer av CMS
 • Du är analytisk och behärskar Google Analytics
 • Du har utbildning inom digital kommunikation, exempelvis från Berghs, Hyper Island, IHM eller motsvarande.
Som person är du resultatfokuserad, kvalitetsorienterad och möter deadlines. Du har ett stort intresse för text, färg och form och håller dig uppdaterad om vad som händer i den digitala världen. Du är en relationsbyggare och trivs i en miljö med många kontakter, internt och externt. Vi ser att du är en nyfiken lagspelare som arbetar självständigt och är van att ta egna initiativ och fatta beslut.

Vi erbjuder

En heltidtidstjänst som är placerad på vårt kontor i Kista med tillträde så snart som möjligt. Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid. Vi värdesätter självklart de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande! Vi tillämpar bakgrundskontroller och som komplement personlighetstest i våra rekryteringsprocesser.

Om K-rauta AB och Onninen AB - K Group bygg- och teknisk handel

K-rauta och Onninen är en del av K Group som är bildat av det finska bolaget Kesko och även inkluderar K-retailers. I Sverige har K-rauta och Onninen ca 1 000 medarbetare som tillsammans servar bygg- och installationsproffs samt konsumenter. Våra medarbetare arbetar för att våra kunder ska ha en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt. Vi servar våra kunder på ett personligt sätt, såväl online som genom ett fysiskt varuhusnät. K Group är den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa med cirka 45 000 anställda.
Mer info
Kontaktperson Lotta Carlson
Telefon +46 7 0431 6917
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-rauta har idag 18 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.