Verksamhetsnära Controller till HeidelbergCement Sweden

Verksamhetsnära Controller till HeidelbergCement Sweden

Arbetsuppgifter

Som controller i HeidelbergCement Sweden får du ett övergripande ansvar men också en mycket verksamhetsnära roll och du arbetar tätt ihop med projektledare, fabrikschefer, divisionschefer och övriga controllers i systerbolagen. Du blir en del av ledningsgruppen i Abetong och ett viktigt stöd för vd:n och ledningsteamet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvar för administration, analys och rapportering av Capex-/investeringsprojekt.
  • I samarbete med projektekonomer säkerställa en korrekt redovisning och vinstavräkning i projekt.
  • Driva utveckling och effektivisering av processer.
  • Ta fram budget och prognos löpande och på årsbasis.
  • Månads- och årsbokslut.
  • Presentera forecast och årsbudget på business line möten
  • Stötta verksamheten i olika frågor kring exempelvis personalkostnader, lagerredovisning och betalningsgarantier.
Vem är du?

Du har tidigare erfarenhet som controller och är van att arbeta i en dynamisk miljö inom en större koncern. Vi ser det som meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, du har en grundläggande förståelse för ax till limpa-processer och är van att arbeta med projekt. Som person tycker du om att skapa relationer och du är flexibel, framåt och orädd. Du trivs i en miljö med snabba puckar där du får använda din kreativa, problemlösande sida. Du har tidigare erfarenhet av SAP och har du även kunskap i Tableau så ser vi det som ett plus.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och verksamhetsnära roll där du får vara med och påverka verksamheten både på övergripande och detaljerad nivå. Tillsammans med vd och divisionschefer kommer du att ta fram och presentera material som ska vidare på koncernnivå och det finns stora utvecklingsmöjligheter inom koncernen. Som controller blir du anställd i HeidelbergCement Sweden. Ditt huvudansvar blir inom Abetong och du blir en business partner som ger vägledning och stöttar i olika projekt samt blir en del av ledningsgruppen för Abetong. Du får personalansvar för två projektekonomer i Växjö och du erbjuds möjligheten att vara placerad på kontoret i Växjö eller Marievik i Stockholm med en flexibel arbetstidsmodell med två dagars distansarbete. Tjänsten innebär resor till Växjö 1-2 gånger i månaden.

I den här processen samarbetar HeidelbergCement Sweden med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se
Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Abetong är ett av landets ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av betongelement och hela projekt med betongbaserade stommar. Kunderna finns inom marknadsområdena flerbostadshus och industri, lantbruk och anläggning. Abetong har huvudkontor i Växjö och fabriker och försäljningskontor på 13 orter i Sverige samt dotterbolag i Polen och omsätter cirka 1,4 miljarder kronor. Inom marknadsområde anläggning bedriver vi en omfattande internationell licensverksamhet avseende spårteknik och teknologin används nu i ett 30-tal länder i nästan samtliga världsdelar. Abetong ingår i Heidelberg Materials, en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 51 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.
Mer info
Kontaktperson Matilda Thelin
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla Matilda Thelin
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 24 dec 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!