Redovisningsansvarig till SIS, Swedish Standards Institute

Redovisningsansvarig till SIS, Swedish Standards Institute

Om verksamheten

SIS bidrar till att lösa viktiga samhällsproblem och skapa konkurrenskraft. SIS representerar ISO och CEN i Sverige. Genom att samarbeta med SIS, kan svenska företag och organisationer inom både privat och offentlig sektor, stärka sin export av produkter och tjänster över hela världen.
SIS samarbetar med företag och organisationer inom både privat och offentlig sektor, som satsar på att delta i standardisering på nationell, europeisk eller global nivå.

Den viktigaste drivkraften för SIS kunder är att stärka sin konkurrenskraft, arbeta mer effektivt, förbättra kvaliteten på sina produkter och sin verksamhet och utöka sina branschnätverk. SIS stöttar också innovationer att komma ut på marknaden och bidrar till att den offentliga sektorn kan utföra sina uppdrag mer effektivt. Användandet av standarder ger också företag och organisationer en kvalitetsstämpel som många kunder och konsumenter ställer som självklara krav.

SIS erbjuder dig en engagerad och kompetent organisation med 180 medarbetare som sitter i nya fräscha lokaler vid Torsplan i Vasastan

Arbetsbeskrivning
SIS rekryterar en redovisningsansvarig då nuvarande går i pension. Det här är ett intressant arbete för dig som brinner för redovisning och budget/prognosarbete, som ser samband, förstår verksamhetsutmaningar och som gillar att coacha medarbetare i bedömningar och analyser.

Du ansvarar för att redovisningsregler efterlevs, moms - och skattehantering, samt ekonomirelaterade utredningar och analyser. I rollen ingår även att aktivt delta i projekt för att förbättra och förenkla rutiner och processer kopplat till system, redovisning och rapportering.

Dina ansvarområden blir följande:

Budget och prognosarbeteUppföljning och analyserSammanställning av månads- och årsbokslutInkomstdeklarationer och skattefrågorLöpande bokföring för ett mindre bolag

Du blir en del av ekonomiavdelningen bestående av sju medarbetare varav två är controllers, en redovisningsekonom och två ekonomiassistenter, rapporterar direkt till CFO.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera företag och branscher, och med fördel i en roll som revisor. Du behärskar Excel på hög nivå har erfarenhet av att arbeta med olika ekonomisystem.

Som person ser vi att du är nyfiken, noggrann, tillmötesgående och kommunikativ. Du arbetar detaljinriktat men har förståelse för helheten i ditt arbete. Du trivs med att axla självständigt ansvar samt är en god lagspelare som gärna bidrar med din erfarenhet och ditt positiva sätt i samarbetet med kollegorna.

Du erbjuds
Ett kunskapsföretag med engagerade och kunniga kollegor som har ambitioner att göra skillnad. Vi finns i nya fina rymliga lokaler vid Torsplan i Stockholm. I denna rekrytering samarbetar SIS med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet av ansökningar kommer att gås igenom under vecka 32 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petronella Wilse på telefon: 0707-757669 eller petronella.wilse@jurek.se. Du är välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se.

Du är också välkommen att kontakta SIS lokala fackliga representanter Bengt Rydstedt, 08-555 520 28, Akademikerklubben och Anette Eriksson, 08-555 520 65, Unionen.
Mer info
Kontaktperson Petronella Wilse
Telefon 0707-75 76 69
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 1 sept (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.