Jurist med IT-inriktning till Skandiakoncernen

Jurist med IT-inriktning till Skandiakoncernen

Arbetsbeskrivning
Skandias gruppfunktion Koncernjuridik ansvarar för att samordna Skandias syn på strategiska legala frågeställningar och för att koordinera det juridiska arbetet inom koncernen. Funktionen ansvarar även för att tillhandhålla juridisk rådgivning och stöd till Skandias verksamhet inom koncernövergripande områden, till exempel inom IT- och informationssäkerhet, inköp, outsourcing och marknadsrätt. Funktionen ansvarar därutöver för att utveckla, stödja och koordinera koncernens arbete med företagsstyrning. I uppdraget ingår exempelvis att utveckla och säkerställa struktur för en sund och ändamålsenlig företagsstyrning samt stödja verksamheten i implementeringsarbete.

Koncernjuridik består idag av nio medarbetare. Du kommer att rapportera till koncernens chefsjurist och arbeta nära övriga jurister både inom gruppfunktionen och i affärsområdena. Du kommer att stödja verksamheten i frågor som primärt avser IT- och informationssäkerhet, dataskydd och vid större upphandlingar eller inköp. Du kommer att ansvara för att bevaka regelverksutvecklingen inom ditt ansvarsområde, stötta verksamheten vid implementering av nya eller ändrade regelverk samt vid regelverkstolkningar. Du kommer även att bistå verksamheten vid framtagande av beslutsmaterial och presentationer inför koncernledning och styrelse.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och ett par års erfarenhet från juridiskt arbete inom finansiell verksamhet eller advokatbyrå gärna med inriktning mot IT. Det är meriterande om du har arbetat med finansregulatoriska frågor, outsourcing eller dataskydd samt har erfarenhet av avtalsrätt och avtalsförhandlingar.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, självständig och resultatinriktad. Du har förmåga att tänka bortom juridiken och se hur frågor relaterar till andra funktioners uppdrag. Du har fallenhet för ett strukturerat arbetssätt och kan ta projekt från start till mål. Du är social och trygg med att framföra din uppfattning i olika sammanhang. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Du erbjuds
Skandia erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.
Mer info
Kontaktperson Catarina Isaksson
Telefon 08-525 01 800
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 3 sept 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!