HRBP till Elgiganten

HRBP till Elgiganten

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. Verksamheten består av både varuhus samt Phonehouse butiker. Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats med fantastiska kollegor. Huvudkontoret har nyligen flyttat till Stadshagen i Stockholm, där vi är ca 100 medarbetare. Med fokus på en familjär och trivsam kultur, flexibelt arbetssätt och en bra blandning av medarbetare med olika erfarenheter hoppas vi att du ska trivas!

Om rollen

Som HRBP är ditt huvudfokus att ge support till Elgigantens ledare i deras vardag inom arbetsrätt, arbetsmiljö och andra personalfrågor. Vi tror därför att du är service-minded och van att samarbeta för att kunna stötta organisationen internt. Ditt arbete innebär också att driva och ansvara för ett antal områden såsom employer branding. rekrytering och onboarding. Du rapporterar direkt till Head of Human Resources & People Development, som ingår i Elgigantens ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Stötta Elgigantens chefer inom t.ex. arbetsmiljö och arbetsrätt samt andra personalfrågor
  • Driva och bistå i fackliga förhandlingar
  • Utbilda Elgigantens ledare i HR-processer och interna verktyg
  • Driva och vara delaktig i projekt inom HR-området
  • Second opinion vid rekrytering av ledartjänster, samt övergripande ansvar för rekryteringsprocessen inom Elgiganten
  • Förhandla avtal - exempelvis rekryteringsleverantörer osv.
  • Uppföljning och support vid sjukfrånvaro och rehabilitering
Vi söker dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom Human Resources eller motsvarande. Du har erfarenhet från roller som HR Business Partner sedan tidigare och är van att arbeta i personalintensiva miljöer med hög komplexitet och många kontaktytor. Du har gärna erfarenhet från detaljhandel/retail och är van att växla mellan strategiskt och operativt fokus. Din förmåga att tänka strategiskt är god, men du trivs med operativa uppgifter där du strävar efter att förenkla och förstå vad som ger affärsvärde. Vidare ser vi gärna att du är ansvarstagande och driven med en god pedagogisk kompetens. Om du dessutom tycker om struktur och ordning passar du väl in hos oss!

Bli en del av oss

Tjänsten är en tillsvidareanställning och start sker i överenskommelse med dig. Vi ser mycket fram emot att få din ansökan och kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande. För mer information om tjänsten kontakta Ylva Ottosson på Jurek HR, ylva.ottosson@jurek.se 0733-914108

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sandra Waldnert
Telefon 08-525 01 800
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 1 nov 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!