Ekonomichef till Aprendere Skolor

Ekonomichef till Aprendere Skolor

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef hos Aprendere Skolor får du en nyckelroll. Du får personalansvar för en ekonomiassistent och en löneadministratör och tillsammans bildar ni ekonomiteamet som ska bidra till verksamhetens fortsatta tillväxtresa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvar för ekonomifunktionen för moderbolaget samt koncernens 13 bolag
  • Löpande bokföring, avstämningar, rapportering och bokslut
  • Fakturering
  • Framtagande av årsredovisning på bolags och koncernnivå
  • Effektivisera rutiner och processer
  • Delaktig vid budgetering och prognosarbete
  • Delaktig vid förvärv av verksamheter och lokaler
Aprendere Skolor är från och med hösten 2021 listat på First North, vilket innebär ansvar att ta fram kvartalsrapporter och årsbokslut för koncernen i enlighet med handelsplattformens regler.

Vem är du?

För dig är det viktigt att få vara i en miljö där man bryr sig om det som finns bakom siffrorna och där alla engagerar sig i den verksamhet som man bedriver. Som person är du strukturerad, noggrann och utåtriktad. Du tycker om att ta egna initiativ och är samtidigt prestigelös och stöttar där behov finns. I och med att verksamheten växer och nya förvärv sker regelbundet, så behöver du ha en förståelse för och kunna sätta dig in i andra verksamheters ekonomi, balans och prognoser.

Vi ser att du har en universitetsutbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Har du tidigare erfarenheter från ekonomisystemet Visma så är det meriterande men inget krav.

Du erbjuds

I din roll som ekonomichef hos Aprendere Skolor erbjuds du möjligheten att bli en viktig del av ett bolag på tillväxt inom en oerhört samhällsviktig bransch. Bolaget genomsyras av en öppen och välkomnande kultur där man driver verksamheten framåt med stort hjärta och respekt för individer och resurser. Placering blir på kontoret i Gamla stan och det finns möjlighet till hybrid lösning.

I den här processen samarbetar Aprendere Skolor med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se
Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Aprendere skolor bedriver verksamhet inom grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats.
Aprendere har för närvarande ca 1 190 elever och 325 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd men vi har även verksamhet i Anderstorp i Småland, i Falköping i Västra Götaland samt i Östersund. Ordet Aprendere är en försvenskning av det franska ordet ´aprendre´, som betyder att lära sig. Aprendere skolor är medlem i Friskolornas Riksförbund.
Mer info
Kontaktperson Matilda Thelin
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla Matilda Thelin
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 2 nov 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!