Compliance Administrator till HeidelbergCement

Compliance Administrator till HeidelbergCement

Arbetsbeskrivning
I den här rollen kommer du att tillhöra den nyupprättande avdelningen Legal and Compliance och inledningsvis rapportera direkt till Head of Legal and Compliance. Både Compliance och hållbarhet står högt på koncernens agenda och du kommer att involveras i projekt inom bland annat mänskliga rättigheter och hållbarhet i värdekedjan.

Du kommer att vara en viktig nyckelperson och ansvara för att administrera våra utbildningsprocesser inom compliance och hållbarhet. Du kommer även att driva implementering och uppföljning av nya processer, guidelines och policys som innebär ett tätt samarbete med vår ESG-avdelning. Vidare ansvarar du för uppföljning och rapportering till Head of Legal and Compliance, styrelsen samt moderbolaget i Tyskland. Detta är en roll som kräver ett helhetsansvar där du är med från genomförandeplan till implementering och uppföljning.

Vi söker nu dig som brinner för compliance och hållbarhetsfrågor med ett intresse för att bygga upp ett serviceinriktat team. Vi på Heidelberg arbetar engagerat för att göra skillnad och har en företagskultur med högt i tak.

Vem är du?
Du har minst 2-3 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll där du har arbetat med att driva, leda och implementera processer. Erfarenhet från Advokatbyrå är meriterande men inget krav. Du har minst en gymnasieexamen och gärna högskoleutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning såsom para legal-utbildning.

Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift samt har mycket goda kunskaper i Officepaketen.

För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, engagerad och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du arbetar självständigt, strukturerat och är duktig på att engagera dina kollegor till en förändringsresa. Du har ett proaktivt arbetssätt och gillar att se resultat. För rätt person och kompetens kan rollen komma att utvecklas med fler ansvarsområden.

Du erbjuds
Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en modern arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. En fantastisk arbetsplats belägen i Marievik, Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar HeidelbergCement med Jurek Rekrytering & Bemanning, ansökan till tjänsten sker därför via www.jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Felicia Pettersson på felicia.pettersson@jurek.se

Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mejl med anledning av GDPR.

Om HeidelbergCement
HeidelbergCement är globalt marknadsledande inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Koncernen är en av världens största byggmaterialproducenter med cirka 51 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.

Om HeidelbergCement Northern Europe
HeidelbergCement Northern Europe är en region som innefattar utveckling, produktion och försäljning av ballast, cement, fabrikstillverkad betong och betongelement för bygg- och anläggningsbranschen i framför allt Norge, Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Island, men även i Polen, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Branschen har en lång tradition i den nordiska regionen, där tillgången av råmaterial och vattenburen transport ger idealiska förutsättningar. HeidelbergCement Northern Europe har cirka 4 700 medarbetare och 250 anläggningar.

Om verksamheten i Sverige
I den svenska verksamheten ingår bland andra Abetong, Betongindustri, Cementa, Contiga och Jehander. I Sverige drivs verksamheten för affärsområde cement av Cementa, som enda cementtillverkare i landet.Cementprodukterna används för tillverkningen av hus, infrastruktur samt kommersiella och industriella byggnader, för att möta det ökade behovet av bostäder, transport och ekonomisk tillväxt. Materialet är en grundpelare för den välfärd som efterfrågas i dagens moderna samhälle.

Ett steg närmare en klimatpositiv cementfabrik
HeidelbergCement Northern Europe växlar nu upp arbetet med ett av Sveriges största klimatomställningsinitiativ. Nyligen presenterades resultaten från en förstudie för en CCS-anläggning på Cementa i Slite, samt hur ett stöd från Energimyndigheten driver på i kommande steg mot en klimatpositiv cementtillverkning i Sverige 2030.

När anläggningen står klar kommer den att fånga in och lagra uppemot 1,8 miljoner ton koldioxid årligen, vilket motsvarar tre procent av landets totala utsläpp. Som ett av Sveriges största projekt inom den gröna industriomställningen, kommer satsningen på Gotland att vara helt avgörande för att den svenska byggsektorn ska klara av sin klimatomställning.

Sökord: paralegal, administratör, administrator, juristassistent, compliance, hr administratör
Mer info
Kontaktperson Felicia Pettersson
Telefon 08-525 01 800
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 29 aug 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.