Senior SCADA-ingenjör till Stockholm

Senior SCADA-ingenjör till Stockholm

Uppskattar du en öppen stämning, korta beslutsvägar och möjligheten att arbeta självständigt med mycket eget ansvar? Då kommer du att trivas hos oss på Trebor!

Om tjänsten
Det går bra för oss och vi behöver nu förstärka med ytterligare en senior SCADA-ingenjör till vårt team i Stockholm. Som senior ingenjör på Trebor kommer du att arbeta med att utveckla våra kunders SCADA-system med nya funktioner samt arbeta i och driva integrationsprojekt inom främst fastighetsautomation. Du agerar även som mentor för våra juniora ingenjörer. Vi arbetar med SCADA-systemet CitectSCADA i kombination med egenutvecklade produkter och add-ons.

Vårt kontor i Stockholm växer då vi har stora och viktiga uppdragsgivare i regionen. Du kommer att tillhöra ett team som i dag består av fyra duktiga medarbetare. Vårt mål är att fortsatt expandera och vi ser att teamet kontinuerligt kommer växa.

Vi är stolta över att ha utvecklat egna världsunika grafiska lösningar och funktioner som komplement till CitectSCADA och att vi samtidigt driver utvecklingen när det gäller CitectSCADA-system i Norden.

Vem söker vi?
Du som söker bör ha en gedigen erfarenhet som SCADA-ingenjör och ska kunna uppge projektreferenser. Du får gärna vara utbildad automationsingenjör eller ha gått en gymnasieutbildning motsvarande 4-årig teknisk eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Övriga kvalifikationer:
  • Goda kunskaper i CitectSCADA och dess systemstruktur samt uppsättning av Citect-system från grunden
  • Erfarenhet av att arbeta i signalmässigt stora SCADA-system tillsammans med andra systemintegratörer
  • Programmeringskunskap i CiCode
  • Kunskap om kommunikationsprotokoll, t.ex. Modbus, OPC DA och UA, Bacnet
  • Grundläggande kunskap om PLC-system
  • Erfarenhet av projektledning
Det är meriterande om du har kunskap om C# och .Net-framework, om IP-nätverk, TCP/IP, DHCP, DNS, Routing, Active Directory och om Windows Server operativsystem generellt.

Om du har gedigen erfarenhet som SCADA-ingenjör, men i andra system än CitectSCADA, så kan du också vara intressant för denna tjänst.

Eftersom en del av ditt arbete kommer ske på plats hos våra kunder vill vi att du har en serviceinriktad och professionell attityd samt att du är öppen och utåtriktad. Då du kommer att ha flera olika projekt på gång samtidigt är det viktigt att du är strukturerad och gillar när det händer mycket.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande!

Vi erbjuder
Hos oss får du ett fritt arbete med mycket eget ansvar där du planerar och strukturerar upp din egen vardag. Vi är lyhörda för vad våra medarbetare är intresserade av och det kommer att finnas möjlighet att utvecklas inom dessa områden.

Övrig information
Vi har idag kontor i Uppsala, Stockholm, Linköping, Jönköping samt Växjö. Placeringsort för denna tjänst är Stockholm, introduktionen kommer dock att ske på vårt Uppsalakontor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas.

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 7 april 2019.

Vid eventuella frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Matilda Festin, Jobbet.se, 018-4707105.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.trebor.se/
Sista ansökningsdag 7 apr (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trebor Group AB är Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Företaget startades 1995 och idag är vi 26 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda.