Automationstekniker

Automationstekniker

Roslagsvatten har alltid stått för förändring och utveckling och verksamheten har vuxit kraftigt de senaste tio åren. Roslagsvattens ägarkommuner tillhör de mest framgångsrika och expansiva i landet vilket kräver stora investeringar i vatten, avloppsanläggningar och infrastruktur. Att arbeta på Roslagsvatten innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Dessutom får du trevliga kollegor som är stolta över att arbeta med det samhällsuppbyggande uppdrag som företaget har. Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp.

Arbetsuppgifter

Som automationstekniker hos oss på Roslagsvatten kommer du att arbeta med varierande uppgifter inom el- och automation vid våra olika anläggningar. Du kommer att kombinera praktiskt underhållsarbete med utvecklingsarbete i våra styr- och övervakningssystem. I rollen kommer du ha flera olika kontaktytor, bland annat med Systemutvecklingsgruppen i frågor som berör utvecklingsarbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • Utföra felsökning, förebyggande och avhjälpande underhåll inom el, styr/regler, tele/data, i automationsanläggningar med tillhörande komponenter
  • Avhjälpa driftsstörningar enligt arbetsorder samt återrapportera i ärendehanteringssystemet
  • Tillsammans med IT upprätta kommunikationslösningar vid uppförande av nya anläggningar
  • Konstruera, installera och utföra driftsättning utav automationsanläggningar
  • Arbeta med vårat SCADA-system samt utbilda kollegor för ökad kunskap om automation
  • Ansvara för att eldokumentation uppdateras
Du kan komma att ingå i Roslagsvattens beredskapsorganisation.

Vem är du

Vi söker dig som har goda kunskaper inom elinstallationer och har några års praktisk erfarenhet inom styr- och reglerteknik. Du har arbetat med PLC-programmering, SCADA-system samt CAD-ritningar. Har du tidigare erfarenhet inom VA ser vi det som meriterande. Du är en van datoranvändare och har körkort för personbil. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och din engelska är god.

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse för automation och ett stort säkerhetstänk. Som person är du lösningsorienterad och prestigelös. Du är engagerad och driven, kan arbeta självständigt men fungerar även väl som en del i ett team. Din sociala kompetens är god och du har ett serviceinriktat förhållningssätt gentemot dina arbetskamrater.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning. Du utgår från Margretelunds reningsverk i Åkersberga.

Din ansökan vill vi ha senast den 16 januari 2019.

Vid eventuella frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, tel: 018-4707103.

Fackliga företrädare nås via Roslagsvattens växel, 08-540 835 00.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Roslagsvatten har vi ett stort och viktigt uppdrag. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb. Vi distribuerar rent dricksvatten till 130 000 invånare varje dag och vi ser till att det använda avloppsvattnet renas. Vi är verksamma i fem kommuner i Stockholmsområdet – Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö. I Österåker och Vaxholm ansvarar vi även för avfallshanteringen. Vi driver två återvinningscentraler och tar hand om hushållsavfall från 20.000 abonnenter. För Danderyd och Täby sköter vi fakturering av vatten och avloppstjänster samt hanterar kundfrågor kring fakturering och taxor. Roslagsvatten bildades 1989 och är det första kommunägda VA-bolaget och sedan starten har omsättningen vuxit med i genomsnitt 10 procent per år. Idag är vi är cirka 120 medarbetare och har vårt huvudkontor i närheten av Roslagsbanan i Åkersberga.