Lönespecialist till statlig myndighet i sundbyberg

Lönespecialist till statlig myndighet i sundbyberg

Arbetsuppgifter

Löneteamet hos vår kund består idag av tre personer (en lön- och modulansvarig samt två löneadministratörer) som ingår i HR-enheten. Teamet behöver nu förstärkas med en Lönespecialist då en av medarbetarna under ett år ska lånas ut till annan del i organisationen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara löpande löneadministration, registrering av tidrapporter, registrera ersättningar och utlägg, hantering av reseräkningar, förmåner och förmånsbilar, fakturahantering, hantera nyanställda och avsluta anställning, sammanställa och kontrollera/rätta utbetalningsunderlag, statistik, rapporter, intyg, årsinkomst, sjukanmälan, tjänstepensionsavsättning, löneväxling, arbetsgivardeklaration. Kollektivavtalstolkning, besvara avtals- och arbetsrättsliga frågeställningar, lagar och regelverk. Löpande utveckla processerna kring lön i syfte att förenkla och förbättra för både medarbetare, chefer samt för HR-enheten.

Kvalifikationer
  • YH-utbildning eller motsvarande utbildning inom lön
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom lön
  • Genomfört minst ett liknande uppdrag inom lön
  • Meriterande med erfarenhet av lönearbete i Agresso
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av lönearbete inom en statlig myndighet
  • Meriterande med erfarenhet av lönearbete kring statliga kollektivavtal och specifikt Affärverksavtalet
  • Meriterande med erfarenhet av att ha digitaliserat löneprocesser
  • Meriterande med erfarenhet av statistikarbete inom löneområdet
Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Lönespecialist hos vår kund är du strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du relaterar på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att leva upp till dessa. Självgående och tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv upp ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är tydlig och kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Lön

Enligt överenskommelse

Tillträde och ansökan

Heltid, 40 h/v. Vår kund önskar start 2021-08-22 och uppdraget förväntas löpa till och med 2022-08-22, med option på förlängning för ytterligare 6 månader x 2. Säkerhetsprövning krävs med anledning av att du kommer hantera hemliga uppgifter. Processen för upprättande av SUA-avtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca 8 till 10 veckor, men kan både ta längre och kortare tid. Uppdraget kan inte påbörjas innan denna process har genomförts och klartecken har givits. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår kund. Skicka in din ansökan i Word-format snarast, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Elin Lamby
Telefon 070-838 03 96
Email Mejla Elin Lamby
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 maj 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb. Uppdraget kommer att utföras på vår kunds kontor i Sundbyberg.