Finansiell controller inom hållbarhet

Finansiell controller inom hållbarhet

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Finansiell Controller inom Hållbarhet till vår kund. Som Hållbarhetscontroller på Ekonomi och finans arbetar du med att upprätta koncernens hållbarhetsnyckeltal redovisning enligt de nya kraven i Taxonomi-förordningen. Initialt blir fokus att upprätta rapporteringen för år 2022 baserat på befintliga processer i med stöd av verksamheten och hållbarhetssekretariatet. Arbetsuppgifterna omfattar även att utveckla nya rapporter och processer då du även ska delta i koncernens projekt för att anpassa oss till de mer omfattande kraven på rapportering år 2023. Arbetsuppgifterna inom denna del omfatta både att läsa på om nya krav, processutveckling och att designa rapporter. Du kommer att ingå i en grupp om 10 person hos kunden. Gruppen utgör en normgivande funktion med uppdrag att bevaka och analyserar regler som rör redovisning, extern finansiell rapportering och myndighetsrapportering av relevans för hela koncernen.

Kvalifikationer

Minst 5 års erfarenhet av extern finansiell rapportering för finansiella företag
God kunskap om hållbarhetsrapportering och särskilt om nyckeltal enligt Taxonomiförordningen
God förståelse för bank- och försäkringsbranschen och en fördel om du har erfarenhet från koncernen
Drivande, kommunikativ och analytisk med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Flytande svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Hållbarhetscontroller så har du en mycket god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera i olika led. Du trivs med att arbeta mot deadlines, har lätt för att analysera risker samt arbetar strukturerat. Du har ett eget driv samt arbetar proaktivt och organiserat.

Lön

Enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start 2022-12-01 och uppdraget förväntas löpa till och med 2023-04-28, med goda chanser till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår kund i Stockholm. Skicka in din ansökan redan idag, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson My Johansson
Telefon 073 713 82 13
Email Mejla My Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 dec 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb.