Controller / program controller

Controller / program controller

Arbetsuppgifter

Till vår kund som verkar inom Region Stockholm söker vi nu efter en Program Controller. I rollen som Program Controller har du breda kontaktytor och ett övergripande helhetsansvar för att leda, analysera och rapportera ekonomi- och verksamhetsstyrningen för aktuellt projekt och program. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att ta fram projektens budget, prognoser och verksamhetsplanering. Ansvar för uppföljning av sektionen och projekten genom analys av ekonomiskt utfall för drift, investeringar och nyckeltal. Du kommer löpande ta fram rapporter inom projekten samt leda arbetet med statusrapportering. I din roll som Program Controller kommer du också stödja projekten med att ansöka och följa upp betalning kopplade till medfinansiering från externa parter, ansvara för den ekonomiska granskningen av investeringskalkyler, beslut samt avtal. Vidare kommer du även delta i framtagandet av projektens bokslut för resultat och investeringar.

Kvalifikationer
  • Du har en akademisk examen inom företagsekonomi, alternativt ingenjörsutbildning med ekonomisk inriktning.
  • Du har minst 4 års erfarenhet i rollen som Program Controller eller Business Controller.
  • Du är flytande i svenska, såväl tal som skrift.
  • Du har mycket goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.
  • Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Excel.
  • Du har goda kunskaper i systemet Hypergene.
  • Du har goda kunskaper i systemet Agresso.
Personliga egenskaper

För att du ska trivas och lyckas i rollen som Program Controller är du nyfiken, driven och resultatorienterad. Du är pålitlig, noggrann, leveransfokuserad samt har mycket god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du har förmågan att snabbt skapa dig en helhetsbild, men tvekar inte att lösa problem på detaljnivå. Vidare känner du tillfredsställelse av att säkerställa efterlevnad av befintliga rekommendationer, rutiner och praxis inom redovisning för investeringsprojekten, samtidigt som du har förmågan att anta en pragmatisk hållning. Du drivs av och har förmågan att effektivisera, förenkla och förtydliga interna arbetssätt vilket kräver att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har därmed tryggheten, modet och förmågan att leda andra och delegera arbetsuppgifter på ett ödmjukt men professionellt sätt. Du har fallenhet för att bygga relationer och trivs med breda kontaktytor såväl internt som externt.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start 2023-01-02 och uppdraget förväntas löpa till och med 2023-12-31, med option på förlängning på 1+1 år. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår kund i Stockholm. Skicka in din ansökan redan idag, då intervjuer sker löpande. Deadline för ansökningar är 2022-11-15 klockan 10:00
Sökord: Controller, Business Controller, Program Controller
Mer info
Kontaktperson Johanna Johansson
Telefon 076 719 66 61
Email Mejla Johanna Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb.