Chef / koncernredovisningschef

Chef / koncernredovisningschef

Arbetsuppgifter

Till vår kund söker vi nu en Chef för att leda koncernredovisningen och teamet om sju personer. Du kommer ansvara för att driva, delta och leverera de aktiviteter och uppgifter inom rapportering och konsolidering som utförs av kocernredovisningsteamet. Som Chef har du en nyckelroll i de månatliga koncernboksluten och kommer att ha en stor rådgivande roll för övriga enheter inom koncernen. Du är en del av förberedelserna och har också en kvalitetssäkrande roll för koncernens externa finansiella rapporter i enlighet med tillämpliga regler och krav. En mer ingående beskrivning av dina ansvarsområden är att du kommer leda och delta i koncernrapportering och konsolideringsprocessen, säkerställa korrekt, och i tid, leverans i koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut. Förberedelser för årsbokslutet/årsredovisning påbörjas under hösten. Du kommer ha specifikt ansvar för vissa områden eller steg i den månatliga, kvartalsvisa och årliga rapporteringen och konsolideringsprocessen, konsolideringsjusteringar, avstämningar och analyser. Detta sker i nära samarbete med IR-avdelningen och här har denna roll en viktig funktion att kvalitetssäkra arbetet och den kommunikation som går ut publikt. Vidare kommer du aktiv delta i framtagandet av koncernens externa rapporter (delårsrapporter och årsredovisningar) enligt IFRS (International Financial Reporting Standards), inklusive relevanta erforderliga finansiella upplysningar för den externa marknaden. Ha kontakt med revisorerna samt vara en rådgivande funktion i frågor gällande IFRS .

Kvalifikationer
  • Du har en master examen i Ekonomi, Företagsekonomi eller liknande.
  • Du har erfarenhet av finansiell rapportering och koncernredovisning i ett multinationellt börsbolag (eller revisionsbyrå) i ledande position.
  • Du har goda kunskaper i Excel och Power BI/Pivot.
  • Du behärskar engelska och svenska, både i tal och skrift.
  • Meriterande om du har erfarenhet från konsolideringssystem Aaro.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Chef för koncernredovisningsteamet så har du mycket goda ledarskapserfarenheter, i detta team behövs en lyhörd och smidig ledare som kan motivera, engagera och utveckla teamet. Du är van att arbeta med olika individer i tvärfunktionella team. Du frågar och du lyssnar, du tar till dig idéer och arbetar med ditt team och tar alla åt samma håll. Vidare så är du en bra kommunikatör, du sätter tydliga mål och riktning för andra. Du tydliggör prioriteringar och har förmåga att interagera med olika funktioner och nivåer inom företaget. Du leder strategiskt men är även operativ med stor förståelse i arbetsprocessens detaljer. Vi ser även att du är analytisk med ett öga för detaljer och förmågan att översätta data från flera källor till meningsfull, användbar information som informerar beslutsfattande.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider 08:00-17:00. Vår kund önskar start omgående och uppdraget förväntas löpa till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund med kontor i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johanna Johansson
Telefon 076 719 66 61
Email Mejla Johanna Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb.