Head of Finance Sweden till JFC Norden, Stockholm

Head of Finance Sweden till JFC Norden, Stockholm

Gillar du att bygga upp funktioner och skapa nya rutiner i ditt arbete? Stimuleras du av att arbeta i en internationell arbetsmiljö? Vi rekryterar nu för JFC's räkning en nyskapad roll som Head of Finance som kommer att arbeta både med det svenska och norska bolagen. Som Head of Finance kommer du ansvara för bokslut, redovisning och rapportering. JFC är en växande asiatisk livsmedelsgrossist som de senaste åren vuxit kraftigt. I takt med denna tillväxt vill företaget stärka upp sin organisation i Sverige och Norden där denna rekrytering är en viktig pusselbit. Som Head of Finance Sweden behöver du vara trygg i att kommunicera både på svenska och engelska. Du kommer hantera olika projekt som spänner över det svenska och norska bolaget samt mot europeiska huvudkontoret i Düsseldorf. Du kommer att samarbeta med General Manager och sitta på vårt kontor i Skogås, strax söder som Stockholms City.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Finance Sweden:
 • Ansvara för sammanställandet av månads- och årsbokslut för den svenska och norska verksamheten
 • Avstämningar och ad-hoc analys
 • Månatlig och kvartalsvis rapportering till Tyskland
 • Uppföljning och förberedelse av skatt- och momsrapportering
 • Delaktig i förberedelse av budget, prognos och kassaflödesrapporter tillsammans med ledning
 • Upprätthålla adekvata rutiner kring följandet av regelverk för intern kontroll
 • Kontaktperson mot revisorer och bank
 • Stötta ledning inom övriga administrativa frågor och HR-frågor
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som arbetat i ca: 5-10 år med kvalificerat bokslutsarbete, gärna i ett internationellt företag. Vi ser det som fördelaktigt men inget krav att du har högskolebakgrund inom ekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med hela bokslutsprocessen och är trygg i att arbeta med rapportering (ex. resultaträkning, myndighetsrapportering). Har du tidigare arbetat med IFRS eller K3 rapportering är det en bonus. Om du har tidigare erfarenhet av att plocka hem redovisning från konsultbyrå är det en fördel. Du har god IT-vana och har lätt för dig att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Head of Finance tycker du om att vara delaktig att bygga upp saker. Du är lösningsfokuserad och vill skapa effektiva arbetssätt och rutiner. Du arbetar strukturerat med en tydlig planering kring deadlines och interna projekt. Du lägger gärna upp ditt arbete själv och tycker om att styra dina prioriteringar. Att arbeta i en internationell kontext ser du som något som sporrar dig i din utveckling. Du kommer lätt till kärnan i ett problem och är duktig på att identifiera mönster. Slutligen är du effektiv i din kommunikation och tycker om att arbeta i positioner där du agerar spindeln i nätet mellan olika intressenter både lokalt och internationellt.

Placeringsort: Stockholm


Om JFC Norden (Sweden) AB

JFC står för Japan Food Corporation vars mission är att öka spridningen av livsmedel från Japan och övriga Asien. Efter ett sekel av framgång är JFC idag strategiskt redo för tillväxt. Varje dag förser vi en växande skara asiatisk-europeiska butiker, restauranger och stora europeiska återförsäljare med våra produkter. Och varje dag levererar vi hälsosamma, trygga och högkvalitativa asiatiska livsmedelsprodukter över hela kontinenten från våra strategiskt utplacerade distributionscentraler. Varje dag, och på alla sätt, bryter JFC ny mark. Läs mer på www.jfc.eu/sv

Detta erbjuds du i rollen som Head of Finance hos JFC Norden:
 • En nyckelroll där du arbetar i en internationell arbetsmiljö med flera kontaktytor i Norden och globalt
 • Få arbeta i ett starkt växande bolag med fortsatta expansionsplaner
 • En nyinrättad roll där du har stor möjlighet till att forma tjänsten
 • Ansvara för både det svenska och norska bolaget med stöd av konsulter
 • En position där du kommer arbeta brett och vara involverad i flera intressanta projekt internt
I denna rekryteringsprocess samarbetar JFC Norden (Sweden) AB med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)