Säljare / Account Manager som vill vara med och bygga någonting stort inom EdTech!

Säljare / Account Manager som vill vara med och bygga någonting stort inom EdTech!

Vi är ett företag inom EdTech med stor internationell potential som nu vill öka vår försäljningstakt med hjälp av en driven säljare som vill vara med på sitt livs resa tillsammans med ett bolag som befinner sig i en expansiv fas. Här blir du en del av en mindre organisation där du med ditt eget driv ges stor möjlighet att påverka både din egen och företagets framgång. I rollen får du en enorm stöttning av seniora medarbetare och det finns stora möjligheter för rätt person att lyckas väl hos oss. Moblrn har en välbeprövad produkt och det finns en bra grund att stå på med både kunder och intäkter - men vi är ännu bara i startgroparna av vår framtida resa!

Vilka är vi?

Moblrn erbjuder en plattform för att företag själva ska kunna skapa mikrokurser och digitala utbildningar - direkt för mobilen. Enkelt, snabbt och tillgängligt - både för den som köper in, den som gör och den som ska genomföra utbildningen.

Våra kunder är både stora och små organisationer och företag som ser värdet av dialogbaserad utbildning av anställda, partners och kunder. Vi jobbar med kunder som Länsförsäkringar, Assa Abloy, Saint-Gobain, Phils Burger, Humana, Sveriges Allmännytta och Region Halland.


Rollbeskrivning
Du kommer självständigt att ansvara för hela försäljningsprocessen och bygga din egen kundportfölj. Till viss del kommer du att få leads med potentiella kunder men de första månaderna kommer det vara ett hårt tryck på att boka nya möten samt prospektering och att använda din egen kreativitet för att hitta nya affärsmöjligheter. Produkten är så pass bred att du har stora chanser att komma i kontakt med spännande beslutsfattare på olika nivåer hos välkända varumärken i en stor variation av branscher. Du kommer med andra ord att träffa många spännande kunder och du ansvarar själv för att både boka in och genomföra möten samt stänga affären, givetvis med stöttning från teamet till en början.

Personen vi söker
  • Vi söker en Hunter, en motiverad säljare som har en stark egen drivkraft och tro på sig själv
  • Du har tidigare arbetat med försäljning och det är en stor fördel om du har arbetat b2b
  • Är en strukturerad och god kommunikatör - viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift
  • Moblrn erbjuder en plattform (Saas) samt en helt unik app, vilket gör att ett tekniskt intresse är värdefullt
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
Vi tror att vår blivande kollega trivs i en framåtlutad arbetsmiljö och brinner för att skapa lönsamma kundrelationer. Du trivs med mycket eget ansvar och i en roll där endast du kan sätta stopp för din egen framgång. Vi sitter centralt i Stockholm och ett attraktivt kompensationspaket erbjuds för den rätte. Start är omgående eller efter överenskommelse.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Moblrn med rekryteringsföretaget Ivy Talents. Frågor gällande tjänsten är välkomna till ansvarig rekryterare Emil Dreca på 073 879 58 58 eller emil@ivytalents.se . Vi ämnar tillsätta tjänsten omgående så tveka inte att visa intresse redan idag genom att söka rollen!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder rekrytering- och bemanningslösningar inom affärsområdena ekonomi, marknad, HR, kontor & administration.