Redovisningschef till globalt företag

Redovisningschef till globalt företag

Intertek är en organisation på förändringsresa i en spännande bransch som växer. Med över 40 000 medarbetare är vi är ett av de största företagen i vår bransch. Precis som våra kunder finns vi världen över. Hos oss samarbetar du med kollegor från hela världen för att ge våra globala och lokala kunder det de behöver.

Nu söker vi en Redovisningschef som kommer att arbeta med förbättrings- och effektiviseringsarbete kopplade till redovisningsflödet, samt säkerhetsställa att redovisning och rapportering sker i enlighet med gällande interna och externa regelverk och riktlinjer. Du kommer att ha mycket kontakt och ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner i Norden samt med huvudkontoret i London. Du ansvarar för en mindre redovisningsgrupp och rapporterar till Finance Director North Europé.

Beskrivning av tjänsten:
I rollen som redovisningschef har du det övergripande ansvaret för den svenska redovisningen. Ansvaret innebär bl a att:
  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Vara ansvarig för moms och arbetsgivaravgifter
  • Leda och utföra bokslutsprocessen samt rapportering till huvudkontoret i England
  • Personalansvar
  • Vara specialist i redovisningsfrågor och proaktivt följa förändringar i lagar och praxis inom redovisningsområdet
  • Bidra till processutveckling och att driva projekt
Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna med bakgrund från revision och erfarenhet av IFRS. Du har troligen erfarenhet av personalansvar och ett stort intresse för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på engelska och svenska i både tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen som redovisningschef hos Intertek är det viktigt att du är trygg i din kompetens och i din person. Du tillför energi och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera. Du är kommunikativ med förmåga att entusiasmera dina medarbetare.

Vad Intertek erbjuder

dig:
Hos oss får du utvecklas i ett företag där våra medarbetare har hög kompetens inom sina expertområden. Här får du även möjlighet att vara med i utvecklingen inom den senaste teknologin hos våra kunder som är välkända världen över. Interteks kultur präglas av en familjär känsla och prestigelöshet med högt i tak. Vi är ett expanderande bolag i en växande bransch som just nu genomgår stora förändringar. Drivs du av att kunna se tydliga resultat av ditt arbete och trivs i en föränderlig miljö? Då är det här rätt organisation för dig!

För information: I denna rekryteringsprocess samarbetar Intertek med Dfind Finance. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Desirée Nyman fr o m 10/8 på 072 721 34 24.

Intervjuer och urval kommer att starta 10 augusti. Skicka in din ansökan och CV på engelska så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2 septemember.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 2 sept (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Intertek
Vi hjälper våra kunder att se till att deras processer, produkter och system är säkra och håller den kvalitet som både myndigheter och kunder världen över förväntar sig. Det gör våra 42 000 medarbetare världen över genom att inspektera laster och fabriker, testa och certifiera allt från leksaker till medicinteknik, granska underleverantörer, certifiera ledningssystem, analysera livsmedel, oljeprodukter och kemikalier och utvärdera batterilösningar för elfordon. Bland mycket annat. Vi gör världen lite säkrare, helt enkelt! Läs mer på www.intertek.se