Financial Controller till Ingram Micro, Stockholm

Financial Controller till Ingram Micro, Stockholm

Är du duktig på och har ett stort intresse för redovisning? Drivs du av att få ta ansvar och få skapa skillnad? Som Financial controller har du det övergripande ansvaret för att säkra den finansiella rapporteringen på Ingram Micro Sverige. Tyngdpunkten i tjänsten ligger i att "knyta ihop" och kvalitetssäkra bokslutet. Den löpande redovisningen är outsourcad till ett SSC i Sofia, som också ansvarar för de flesta delar i bokslutsarbetet. Som Financial Controller agerar man kravställare och har godkännandeansvar gentemot dem och är ansvarig för att se över hela arbetssättet. Utöver det är den månatliga managementrapporteringen en viktig uppgift. Du kommer att ingå i gruppen Finance och ha personalansvar för en Business Analyst och en Redovisningsekonom samt rapportera till Finance Director Nordics. Tjänsten är placerad på det svenska huvudkontoret, som finns i Bromma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut inkl kvalitetsgranskning i enligt med rådande redovisningsprinciper (IFRS och US GAAP)
  • Ansvara för extern och intern finansiell rapportering inkl analys av resultat mot budget
  • Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor samt koordinera revisioner både internt och externt
  • Managementrapportering
  • Ansvara för skatt- och momsredovisning
  • Utvecklingsarbete av ekonomiprocesser och arbetsrutiner samt stödja chefer och ledning med kalkyler och beslutsunderlag
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med inriktning mot redovisning och minst fem års erfarenhet av liknande arbete. Du har mycket god kompetens inom rådande regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete. Gärna en bakgrund från revision. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom IFRS och US GAAP och erfarenhet från en internationell miljö. Du behöver ha mycket goda kunskaper i engelska. Även svenska är ett krav.

Personliga egenskaper

Här trivs du som tycker om att arbeta med att skapa kontroll med hjälp av bättre processer och rutiner, vi behöver också få en bättre dokumentation. Som Financial Controller kommer du därför att ha nytta av din strukturerade och noggranna sida. I övrigt ser vi gärna att du är en teamspelare som är kommunikativ och duktig på att presentera komplex information på ett lättöverskådligt sätt.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Ingram Micro?

Här får du möjlighet att utveckla dig själv som individ och växa inom ett spännande och framåt företag i en snabbrörlig bransch. Vi litar på att våra anställda är dedikerade och ansvarsfulla och du, som anställd hos Ingram Micro, har en hög grad av frihet och möjlighet att skapa ett tillfredsställande arbetsliv.

Om Ingram Micro

Ingram Micro är världens största distributör av IT-produkter och tekniklösningar. Med vidsträckt infrastruktur och fokus på moln-, mobilitet-, logistik- och tekniklösningar gör vi det möjligt för våra affärspartners att arbeta effektivare och mer framgångsrikt på sina respektive marknader. I Sverige har ca 420 anställda och omsätter ca 6,5 miljarder SEK. För mer information: www.ingrammicro.se


I denna rekryteringsprocess samarbetar Ingram Micro med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 mars 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accountant, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)