Affärscontroller till Industrifonden

Affärscontroller till Industrifonden

Är du en strategisk, analytisk Affärscontroller med kommersiellt tänk?
Trivs du i en roll som innehåller analys och processutveckling?
Har du erfarenhet av verksamhet med investeringsverksamhet och strategier?

Då kan du vara den Affärscontroller som Industrifonden söker till sin investeringsverksamhet!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som Affärscontroller stöttar du ledning och investeringsansvariga i kommersiella och strategiska beslut genom analys och beslutsunderlag. Du arbetar även tätt tillsammans med Industrifondens backoffice. Du tillhör controllerfunktionen och rapporterar till CFO

Arbetet innefattar:
  • Ansvar för portföljanalys omfattande process, tidplan, underlag och analys
  • Kontroll över investeringarna som underlag för likviditetsplaneringen
  • Kravställa och kvalitetssäkra investeringsanalys och underlag
  • Säkerställa lagring av data, utbetalningsunderlag och depåinnehåll
  • Säkerställa investeringsreskontran
  • Deltar i och driver processutveckling rörande investeringar, portföljanalys, stödsystem för investeringsverksamheten och investeringsstrategier
Vem är du?

Du är civilekonom eller har liknande examen. Du har 7-10 års erfarenhet av olika ekonomiroller inom controlling, investeringsverksamhet och/eller revison. Du har en dokumenterad erfarenhet av redovisning och bokslut, finansiell analys, värdering, rapportering och processutveckling. Du har goda kunskaper i kalkylering och avancerade kunskaper i Excel. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person tror vi att du är analytisk, proaktiv och drivande. Du är strukturerad, lösningsorienterad och nyfiken. Du har en personlig integritet och mod. För att lyckas i rollen tror vi att du har ett självständigt driv, är flexibel och har förmågan att kunna prioritera samt skapa struktur och modeller för att fatta affärsmässiga beslut. Det är en utåtriktad och verksamhetsnära Controllerroll och du trivs med att skapa och upprätthålla goda kontakter inom organisationen.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Industrifonden med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733-84 20 22
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 14 apr (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Industrifonden är en svensk venture capital-investerare med bas i Stockholm.
Under närmare fyra decennier har vi investerat i ny teknik och innovativa affärsmodeller. Våra investeringsområden är Teknologi och Life Science.
Som stiftelse återinvesterar vi all avkastning från tidigare investeringar i nya bolag. På så sätt bidrar vi till att ny forskning och banbrytande idéer förverkligas och ger långsiktig nytta för samhället.
Vi är en oberoende stiftelse som investerar från vår egen balansräkning. Det ger oss en unik ställning och gör det möjligt att vara mycket långsiktiga. Vi förvaltar ungefär 6 miljarder kronor och är delägare i 50 innovativa bolag.
Vårt kontor ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, men vi har portföljbolag spridda över Norden, främst i Sverige.

För mer information länk https://industrifonden.com/

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.