Software Integration Developer till IMI R&D

Software Integration Developer till IMI R&D

Med Priveq Investment som ny svensk huvudägare står IMI inför en spännande tillväxtresa. Målet är tydligt - IMI ska växa och fortsätta utveckla framtidens produktlösningar. Som en viktig del i denna tillväxtresa behöver de stärka upp R&D-avdelningen med en Integration Developer. Har du intresse och kunskap för att bygga hållbara och flexibla integrationer som baseras på modern teknik? Då är det här möjligheten för dig! Varmt välkommen till en arbetsgivare som satsar på dig.

I den här rollen kan du antingen utgå från något av kontoren i Linköping eller Hässleholm eller remote från ditt hemmakontor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Software Integration Developer blir du en viktig del av IMI:s R&D-team. Teamet ansvarar för att utveckla ett effektivt och hållbart logistiksystem, allt i nära samarbete med kundernas och marknadens önskemål och behov. I din roll kommer du främst fokusera på att utveckla framtidens integrationslösningar med modern teknik.

Hos IMI kommer du ansvara för utveckling och förvaltning av IMI:s integrationslösning, vilket innebär att du tillsammans med lösningsarkitekter, utvecklare och QA/testare är delaktig i hela kedjan från analys och design till implementation och test av ny funktionalitet. I arbetet ingår även att underhålla och vidareutveckla den tekniska plattformen. Idag nyttjas verktyg/tekniker så som JMS, SOAP- och REST-tjänster, JSON, XML, XSLT, Spring Boot, Apache Kafka etc.

Du kommer bl.a. arbeta med:
  • Analys, design och implementation av ny integrationsfunktionalitet
  • Förvaltning av integrationsplattformen (felsökning och buggrättning)
  • Att vidareutveckla och förbättra ramverk och verktygslåda kring integrationer
  • Mentorskap för juniora utvecklare och assistans till vår konsultavdelning
Integration är ett område med stort fokus inom bolaget. Målet är tydligt, IMI ska utveckla moderna, flexibla och hållbara integrationslösningar som gör det smidigt att koppla in våra produkter i våra kunders systemlandskap. Din kompetens, nyfikenhet och vilja att hitta de bästa tekniska lösningarna kommer vara en viktig faktor för att staka ut vägen framåt.

I den här rollen kan du antingen utgå från något av kontoren i Linköping eller Hässleholm - eller från ditt hemmakontor. Vid remote-arbete kommer vissa resor till kontoret förekomma.

Din profil

För att passa i rollen så tror vi att du är en noggrann, nyfiken och lösningsorienterad person som triggas av att testa nytt. Kvalitet finns i ditt dna och du känner en personlig stolthet över ditt arbete. Du har en relevant teknisk eftergymnasial utbildning och några års aktuell erfarenhet av integrationer och integrationsplattformar. Mer konkret tror vi att du:
  • Har erfarenhet av meddelande- och tjänstebaserade integrationer
  • Har arbetat med API-utveckling och API-integrationer.
  • Är välbekant med de verktyg/tekniker som IMI nyttjar
  • Besitter goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.
Har du även koll på några av följande områden blir vi extra glada: affärssystem, logistik, Micro Services, OAutb.

Så här säger VD Niklas Rönnbäck om synen på bolagets viktigaste tillgång, sina medarbetare:
"Medarbetarnas kompetens kan inte överskattas och vi sätter definitivt människan före tekniken. Med Priveq som ägare kommer vi öka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar", säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI. Han beskriver IMI:s företagskultur som innovativ, samarbetsorienterad, jämlik och utvecklande"

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar IMI med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Therese Matsson på 013-495 89 32 eller therese.matsson@skill.se.

Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Industri-Matematik International AB (IMI), är en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik med huvudkontor i Linköping. IMI:s mjukvarulösningar utgör en central funktion i att automatisera och effektivisera arbetsprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

IMI har sedan starten 1967 utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för internationella och marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvaran över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har mer än 80 anställda och omsatte omkring 170 MSEK under 2020.

På kontoren i Hässleholm och Linköping, belägna mitt i stadskärnan, arbetar kollegorna i en vänskaplig miljö, där roliga aktiviteter utförs både på och utanför arbetsplatsen. IMI har kommit långt för att uppnå en jämn könsfördelning där kollegiet stöttar varandra genom aktiviteter som mentorskap och utbildningar; allt för kontinuerlig kompetensutveckling och goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.