Flexibel ekonomiansvarig till Immunicum, Stockholm

Flexibel ekonomiansvarig till Immunicum, Stockholm

Är du en entusiastisk person som vill utgöra en viktig del i att strukturera upp ekonomirutiner? Lockas du dessutom av att arbeta i ett dedikerat team som alla är engagerade i att driva bolaget och utvecklingen av cancerläkemedel? Då kan detta vara helt rätt tjänst för dig! För Immunicums räkning rekryterar vi en ekonomiansvarig som blir en viktig del i bolagets fortsatta utveckling. Ekonomiavdelningen är idag relativt liten och rollen kommer därför att vara bred. Som ekonomiansvarig ansvarar du för arbetet med månads- och årsbokslut och löpande redovisning. Du kommer även att arbeta med controllerrelaterade uppgifter för att följa upp de projekt som Immunicum arbetar med, med projektredovisning men också genom att agera som länk mellan ekonomi och verksamhet. Immunicum är ett börsnoterat forskningsbolag som har en mycket spännande framtidsutsikt. Alla i bolaget förenas i kampen att med immunförsvarets hjälp besegra en av vår tids svåraste sjukdomsutmaningar. Som ekonomiansvarig kommer du att sitta på Immunicums huvudkontor på Östermalmstorg och rapportera till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Löpande redovisning
 • Sammanställning av årsredovisning tillsammans med CFO
 • Säkerställa och skapa rutiner kring projektredovisning
 • Redovisning av moms och skatt
 • Deltagande i budget- och prognosprocess
 • Börsrapportering
 • Kontakt med revisorer
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en högskolebakgrund inom redovisning och har mellan 5-10 års erfarenhet av att arbeta självständigt med bokslut och redovisningsflödet. Du har tidigare kommit i kontakt med projektredovisning i din roll. Det är fördelaktigt men inget krav om du tidigare arbetat i ett mindre noterat bolag. Vi ser det som meriterande om du tidigare varit delaktig i att bygga rutiner och processer kring bokslut. Du är trygg att arbeta i system, duktig på Excel och har varit delaktig i att köpa in nya system. Har du tidigare erfarenhet från läkemedelsbolag är detta en bonus. Immunicums koncernspråk är engelska, vilket gör det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både på engelska och svenska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som ekonomiansvarig är det viktigt att du värderar effektiva arbetssätt och rutiner. Du tycker om att ta ansvar över olika projekt internt och driva projekten i mål. Du är trygg i att lägga upp din egen planering efter behov, är självgående i det dagliga arbetet och tycker om att analysera vart din arbetsinsats bör prioriteras. Du är kommunikativ, service-minded och kan på ett tydligt sätt förklara ekonomiska samband för verksamheten. Du trivs att arbeta i mindre bolag där ditt ansvar och engagemang kan gå utanför ekonomifrågor. Slutligen värderar du noggrannhet, tycker om systematik och vill alltid leverera med högsta precision.

Placeringsort: Stockholm

Om Immunicum

Immunicum etablerar ett unikt angreppssätt inom immunonkologi genom utveckling av lagringsbara allogena cellbaserade terapier. Vårt mål är att bekämpa cancer genom att aktivera och stärka patientens eget immunförsvar, och därmed förbättra överlevnad och livskvalitet. Företagets ledande produkt, ilixadencel, bestående av pro-inflammatoriska allogena dendritiska celler, har potential att bli en grundstomme i modern kombinationsbehandling av ett flertal olika solida tumörformer. Immunicum är grundat och baserat i Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.immunicum.com
I denna rekryteringsprocess samarbetar Immunicum med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen in med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Sökord: Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)