UX-designer deltid

UX-designer deltid

Om rollen

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Samla in och analysera användarbehov och verksamhetsbehov genom kvalitativa och kvantitativa datainsamlingsmetoder
  • Generera idéer och koncept för nya lösningar och förbättringar i befintliga tjänster
  • Ta fram designkoncept och prototyper samt utvärdering av dessa tillsammans med användare
  • Detaljdesign/interaktionsdesign samt leverera designspecifikationer till utvecklarna
  • Samarbeta i företagets tvärfunktionella agila utvecklingsteam för att göra din design till verklighet
ITmaskinen är ett globalt team som arbetar med allt från utveckling till försäljning och marknadsföring. I Stockholm är man ca 10 personer varav 6 som arbetar från kontoret i Årstaberg. Detta är en unik möjlighet att utvecklas inom UX-design på ett mindre företag där du kommer få en nyckelroll i utvecklingen av olika kundprojekt.

Önskad bakgrund

Vi söker dig som för tillfället studerar Systemvetenskap, UX/UI-design eller annan relevant utbildning på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Vi ser gärna att du är en generalist som har erfarenhet av och trivs bra i hela designprocessen. Du är trygg med att arbeta iterativt genom designresearch och analys, idégenerering och konceptuell design, samt prototyping, tester och detaljdesign. Vidare har du erfarenhet av att jobba med designsystem. Det är meriterande om du är van användare av Sketch, Adobe XD och/eller Figma, samt InVision. Är du duktig på visuell design och workshopfacilitering är det ett plus. Du behöver kunna styrka din kompetens med arbetsprov/portfolio.

Som person är du driven, ansvarstagande, högpresterande och kvalitetsmedveten. Du trivs med kreativt samarbete och att få dina idéer utmanade av andra för att spetsa till idéerna och göra dem ännu bättre. Vidare är du duktig på att balansera användar- och verksamhetsnytta för att skapa långsiktigt hållbara designlösningar. Du är flytande i engelska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Vikariat
Sista ansökningsdag 19 dec 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ITmaskinen Consulting AB är ett Stockholmsbaserat IT-företag med lång erfarenhet av att leverera webblösningar, mobila appar och teknik-tjänster. Bland deras kunder finns Mekonomen, Unibail-Rodamco, Ericsson, Bosch och Siemens. ITmaskinen tar fram en unik IT-lösning där kundens idéer och krav är det som styr, och de finns med kunderna igenom hela projektet från idé, koncept till framgångsrikt företag. Just nu söker ITmaskinen en UX-designer på deltid som kan ansvara för att göra den bästa fronten för alla deras projekt. Du kommer vara anställd via Studentwork och arbeta på ITmaskinens kontor i Årstaberg i Stockholm. Låter detta som något för dig? Start för tjänsten är omgående och vi ser fram emot din ansökan redan idag!