FoodSafetyManager/Hygienspecialist

FoodSafetyManager/Hygienspecialist

ISS Facility Services vision är att bli världens främsta serviceorganisation och nyckeln till att vi kommer lyckas ligger i våra medarbetare. På ISS Facility Services levererar vi en serviceupplevelse som hjälper våra kunder att nå sina mål och det som främst särskiljer oss i branschen är vår förmåga att stärka och lyfta våra medarbetare. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 40 000 medarbetare i Norden och med närmare 500 000 medarbetare världen över är vi världens fjärde största privata arbetsgivare. Med vår unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal ser vi till att levandegöra 'The Power of the Human Touch' i hela vår serviceleverans. Vill du också bli en del i vår globala organisation och i vår resa till att bli världens främsta serviceorganisation?

Vi serverar över 50 000 måltider varje dag - med traditionell husmanskost eller nyskapande crossover. Till förskolebarn, elever, sjukhusens patienter, omsorgens äldreboende och personalmåltider. Behoven är olika, smakerna är olika, miljöerna är olika men alla förenas i kraven på kvalitet.

ISS Food Service är inne i en mycket stark växande fas med spännande och kulinariska utmaningar. Vår Mat & Dryck verksamhet sträcker sig från Iggesund i norr till Malmö i söder och omfattar personalrestauranger, skolor, äldreomsorg, sjukhus och caféer. Till vår centrala stab, Service Excellence Food Services, söker vi nu en FoodSaftyManager/Hygienspecialist som kommer att ansvara för arbetet med matsäkerhet för våra enheter. Du har det övergripande ansvaret för matsäkerhet i Sverige och ingår i Service Excellence Staben för Food Service där vi även samlat specialister såsom dietister, kostekonomer, köksspecialister. Du rapporterar direkt till Tjänsteansvarig för Food Service i Sverige.


Ditt ansvarsområde kommer att vara:
  • Ansvarig för ISS centrala H.A.C.C.P. system och hygienrutiner som ryms i Egenkontrollen programmet
  • Ansvarig för att upprätthålla och utveckla ovan nämnda system och rutiner utefter gällande lagkrav
  • Ansvarig för planering och genomförande av intern kontroller i verksamheten inom ansvarsområdet(hygien och specialkost)
  • Ansvarig för den interna och externa kommunikationen rörande ansvarsområdet exkluderat media kontakter
  • Ansvarar för att supportera överenskomna verksamheter vid behov inom ansvarsområdet
  • Ansvarig för de externa kontrollerna för ansvarsområdet gentemot leverantörer
  • Ansvarig för att upprätthålla ISS rutiner och verktyg för hantering av allergi & specialkost i verksamheten
  • Utbildningsansvarig (både avseende framtagande av utbildningar och genomförandet) inom ansvarsområdena
  • Ge förslag på/ta fram nya innovationer och nya arbetssätt inom området
Dina konkreta arbetsuppgifter kommer att vara i huvudsak:
  • Kontinuerliga uppdateringar och förbättringar av ISS rutiner för arbetsområdet
  • Planerar och genomför löpande interna- och externa kontroller
  • Rådgivande för verksamheten inom ansvarsområdet
  • Kommunicerar och deltar i forum med interna intressenter inom ansvarsområdet
  • Initierar/tar fram, genomför och implementerar utbildningar, dokumentation, information och aktiviteter som är nödvändiga inom ansvarsområdet
  • Föreslår, bidrar till, följer upp och kommunicerar förbättringar och best practice
  • Identifierar vilka, lagar, riktlinjer och ev. lokala tillstånd som gäller och vägleder för lagefterlevnad inom ansvarsområdet
  • Är delaktig i vid större uppstarter för att säkerställa efterlevnad av gällande rutiner och lagkrav/rekommendationer
  • Genomför intern kontroller ute i verksamheten på våra enheter avseende hygien området
  • Utredningsansvarig för misstänkta matförgiftningar/allergi incidenter
  • Sammanställer intern kontrollerna kontinuerligt och följer upp avvikelser
  • Genomför utbildningar inom ansvarsområdet
Utbildningskrav:
  • Gymnasium, branschrelaterad utbildning
  • Högskole-/universitetsutbildning i relevant område såsom exempelvis Biomedicinsk Analytiker-mikrobiologi eller likvärdigt
Arbetserfarenhet & kompetenskrav:
  • Arbetslivserfarenhet inom restaurang-/storköks verksamhet (minst 5 år)
  • Arbetat med och ansvarat för vidmakthållandet och/eller utveckling av H.A.C.C.P.- och egenkontroll rutiner
  • Är uppdaterad med Livsmedelverkets riktlinjer avseende matsäkerhet för området
  • Erfarenhet av hygien området såsom inspektör alternativt från likartad verksamhet är starkt meriterande
  • Mycket god datavana inklusive Office365
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • B - körkort erfordas
Personliga egenskaper:
  • Du är genuint intresserad av mat & människor
  • Förmåga att samarbeta och samverka - serviceinriktad
  • Vara väl informerad om trender inom angivna segment avseende måltider
  • Strukturerad, noggrann
  • Drivande, innovativ
  • Självständig
  • Pedagogisk
  • Kommunikativ
  • Kravställande
  • Problemlösare
Arbetet innebär resor(besök på enheter) och övernattningar i tjänsten, ca 60 resdagar/år och ca 10 övernattningar dels för genomförandet av internkontroller och utbildningar. Utbildningarna kan ligga utanför kontorstid/öppettider för enheterna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Tillträde omgående. Lön enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten v.g. kontakt Alf Danielsson, Head of FoodService /Service Excellence /ISS AB

mail: alf.danielsson@se.issworld.com, telefon: 0734 36 60 52
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Chef & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 aug 2020 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ISS Facility Services vision är att bli världens främsta serviceorganisation och nyckeln till att vi kommer lyckas ligger i våra medarbetare. På ISS Facility Services levererar vi en serviceupplevelse som hjälper våra kunder att nå sina mål och det som främst särskiljer oss i branschen är vår förmåga att stärka och lyfta våra medarbetare. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 40 000 medarbetare i Norden och med närmare 500 000 medarbetare världen över är vi världens fjärde största privata arbetsgivare. Med vår unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal ser vi till att levandegöra 'The Power of the Human Touch' i hela vår serviceleverans. Vill du också bli en del i vår globala organisation och i vår resa till att bli världens främsta serviceorganisation?