Redovisningsekonom till IPM, Stockholm

Redovisningsekonom till IPM, Stockholm

IPM - Informed Portfolio Management är ett modernt investmentbolag som ligger mitt i centrala Stockholm med dotterbolag i New York och London. Vi söker nu för IPM:s räkning en kvalificerad redovisningsekonom som vill bidra till fortsatt utveckling i ett växande bolag. Vi söker dig som uppskattar att ha omväxlande arbetsdagar där du har flera kontaktytor och är delaktig i att ge bästa möjliga service till organisationen. Du kommer att ha helhetsansvar för två mindre dotterbolag samt arbeta operativt med moderbolagets löpande redovisning. Ekonomiavdelningen består av 2 personer och du kommer att ha en viktig roll i verksamhetens fortsatta digitala resa. Du rapporterar direkt till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvara för den löpande redovisningen inkl kund- och leverantörsreskontra
 • Avstämningar
 • Deklaration av moms och löner
 • Kontaktperson till lönebyrå
 • Ansvara för månads- och kvartalsbokslut samt rapportering av dotterbolag
 • Delaktighet i årsbokslutet
 • Löpande dokumentation och uppdatering av processer och rutiner
 • Proaktivt driva lokala och internationella redovisningsfrågor
Kvalifikationer och erfarenhet

Du är gymnasieekonom eller motsvarande med minst 4-5 års erfarenhet från rollen som redovisningskonsult eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av konsolidering och koncernrelaterade frågor. Du har mycket god förståelse för siffror, gillar att använda Excel som arbetsredskap och har stort systemintresse och erfarenhet av några olika affärssystem. Om du tidigare arbetat i Visma är det en bonus. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och värdesätter kvalité högt. Du är en prestigelös person som trivs att arbeta med varierande uppgifter, högt som lågt, och som har lätt för att samarbeta. Som person är du öppen, positiv och kommunikativ och bra på att bygga relationer och uppskattar att arbeta i team. Du trivs i en miljö där det pågår ett ständigt förbättringsarbete och du tycker om att vara med och driva på och utveckla.

Vad erbjuder företaget dig?

IPM är ett svenskt framgångsrikt bolag som fortsätter att växa och utveckla sin affär utanför såväl som inom Sverige. Företagskulturen präglas av engagerade och prestigelösa medarbetare med hög kompetens som drivs av att leverera hög kvalitet till sina kunder. Du kommer till en spännande, rolig och utvecklingsbar tjänst på en trivsam arbetsplats med kunniga kollegor och god sammanhållning. Nyckelord för vår företagskultur är samarbete, öppenhet, delaktighet och ansvarsfullhet.

Placeringsort: Stockholm

Om IPM

IPM grundades 1998 och är i dag en av de globalt ledande systematiska (modelldrivna) makroförvaltarna med ca 50 miljarder kronor i strategin. Dessutom har IPM 30 miljarder kronor i traditionell aktieförvaltning, även den modellbaserad. Majoriteten av våra kunder är institutionella investerare såsom pensionsfonder, livförsäkringsbolag, stiftelser och statliga institutioner inklusive ledande sådana i USA, Europa, Asien och Australien. Vår organisation växer. Vi är för närvarande cirka 60 medarbetare med varierande bakgrund som arbetar från vårt huvudkontor i centrala Stockholm och från våra mindre kontor i London och New York. Vi är stolta över att ta hand om våra medarbetare och erbjuder en stimulerande och dynamisk miljö där utveckling och nyfikenhet är starkt bidragande till vår framgång. Vi erbjuder en atmosfär som präglas av ambition och kompetens; av öppenhet och glädje i att arbeta tillsammans. Vår ambition är att fortsätta växa genom att leverera robust och diversifierad avkastning och genom utmärkt kundservice. Läs mer om oss på www.ipm.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar IPM med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-7129808. Urval kommer att ske löpande men på grund av jul- och nyårsledigheter kommer intervjuer att äga rum först i början av januari. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 januari 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning, redovisningsekonom
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)