Business Controller till IP-Only

Business Controller till IP-Only

Lockas du av att få arbeta i en affärsnära Business controller-roll i ett bolag ledande inom sin bransch? Söker du en utvecklande tjänst med breda kontaktytor i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö, där du har stor möjlighet att vara med och påverka? Om du trivs med att arbeta verksamhetsnära och lockas av att få komma till ett bolag i stark tillväxt ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
IP-Only befinner sig i en spännande fas och ska till följd av detta utöka teamet med en Business Controller till affärsområdet Enterprise (B2B)I rollen kommer du arbeta brett med ekonomisk planering, budget och prognos, samt uppföljning och analys av valda delar av verksamheten. Stor vikt fästs vid din förmåga att omsätta operationella aktiviteter i finansiellt utfall. Omvänt följer en viktig pedagogisk roll i att förklara finansiellt utfall i operationella termer för berörda delar av verksamheten. Då IP-Only befinner sig i tillväxt och verkar i en föränderlig bransch söker vi dig som aktivt bidrar till att utveckla processer, rutiner och synsätt i verksamheten. Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och trivs med breda kontaktytor. I rollen stöttar du ett tiotal chefer och har ett tätt samarbete med ledningsgrupper inom bland annat Sälj och Business Management (Produktchefer). IP-Only ägs av EQT och befinner sig i en stor expansion, vilket ger rätt person goda förutsättningar att växa i en väldigt utvecklande roll.

I rollen som Business Controller rapporterar du till Chief Business Controller för Enterprise och tjänsten är placerad på Sveavägen i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:
  • Controlleransvar för affärsområdets verksamhet med huvudfokus på intäkter
  • Att ansvara för budget, prognos, uppföljning och utfallsanalys av för affärsområdet relevanta volymer och operationella KPI’er samt intäkter och marginaler
  • Att ur ett controllerperspektiv driva analyser avseende flödet från säljavdelningens prospekt till intäkt samt dess fördelning på affärsområdets tjänster och kundsegment
  • Aktivt deltagande i ledningsgrupper inom affärsområdet, framför allt Försäljning och Produkt
  • Stöd i analyser och utredningar avseende affärsupplägg och Business Case
  • Aktivt delta i eller driva löpande processutveckling, effektiviseringsarbete eller övriga projekt inom ditt område
  • Agera bollplank mot intressenter i verksamheten avseende ekonomirelaterade frågor
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom Business Control. Du har med fördel arbetat i en säljtung organisation och haft en affärsnära roll. Erfarenhet från branschen är meriterande men inget krav, viktigast är att du är intresserad och vill lära dig! Vidare har du en fallenhet för system och goda kunskaper i Excel. Då IP-Only har verksamhet i flera länder krävs att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
För att lyckas i den här rollen är du en driven person med god initiativförmåga. Du trivs i dynamiska och föränderliga miljöer och gillar när du får komma med input samt vara med och påverka. IP-Only befinner sig i en spännande fas, och man ser positivt på att du aktivt strävar efter att bidra med din kunskap, din kompetens och dina idéer! Du har god analytisk förmåga och en stark vilja att förstå, inte bara siffrorna, utan även vad som ligger bakom dem. Samtidigt har du god social och pedagogisk förmåga, och trivs bra i en verksamhetsnära roll med breda kontaktytor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar IP-Only med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Kim Engdahl, telefon 073 44 55 014.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 700 medarbetare med huvudkontor i Uppsala. Läs mer om företaget på www.ip-only.se