HR-generalist till II-VI, Stockholm

HR-generalist till II-VI, Stockholm

Det högteknologiska II-VI i Stockholm söker en HR-generalist med intresse för, och erfarenhet av rekrytering och Employer Branding

II-VI i Stockholm fortsätter växa och söker en erfaren HR-generalist för verksamheterna i Järfälla och Kista. Här ansvarar du för rekryteringsprocesserna och är länken mellan organisationen och externa rekryteringspartners. Du djupdyker ner i teknikintensiva roller och bli del av ett internationellt företag som är ledande inom halvledarteknik. I rollen ingår även ansvar för Employer Branding och on-boarding och på sikt får du möjlighet att bredda dig och växa inom HR-området. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I rollen som HR-generalist kommer du att bli involverad i rekryteringsprocesser av spännande ingenjörsroller och bredda dig inom tech rekrytering. II-VI är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På II-Vi jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

I Kista har II-VI en produktionsverksamhet av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC). Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, är det en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

II-VI är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. II-VI tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frivillig sjukvårds- och grupplivförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som HR-generalist kommer du främst ansvara för de interna rekryteringsprocesserna. På sikt finns det möjlighet att växa in i andra ansvarsområden inom HR.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för rekrytering för verksamheterna i Järfälla och Kista. Vara länken mellan organisationen och externa rekryteringspartners genom att t.ex. ta fram arbetsbeskrivningar och delta vid anställningsintervjuer.
  • Utveckla strategier för Employer Branding samt genomföra aktiviteter för att stärka II-VIs varumärke så som att närvara vid jobbmässor, planera och genomföra event på tekniska universitet och högskolor.
  • Hantera det interna anställningsförfarandet och ta fram anställningskontrakt samt diverse generell HR-administration.
  • Ansvara för On-boarding, inklusive introduktionsutbildning och säkerställa en bra start för den nyanställda.
  • Stötta organisationen med olika aktiviteter för att främja trivsel och öka nöjdheten bland anställda.
Värt att veta

Rollen innebär ett tätt samarbeta med chefer i verksamheten och med HR-chefen samt HR-specialist inom Compensation and Benefits. Du kommer ha ett samarbeta med Globala HR i HR-relaterade projekt. Tjänsten är på heltid och du är baserad på siten i Järfälla och rapporterar till HR-chefen.

Våra förväntningar

Vi söker dig med erfarenhet av rekrytering, gärna inom området teknik och/eller IT. I grunden har du en högskoleutbildning som personal- eller beteendevetare eller motsvarande och har grundläggande kunskap i arbetsrätt. Då du kommer verka i en internationell kontext krävs goda kunskaper i engelska samt goda kunskaper i svenska då du dagligen kommunicerar med svensktalande personal. Har du arbetat i HR-system och är certifierad i något testverktyg för bedömning av personlighet och andra förmågor är det meriterande. Erfarenhet av Employer Branding och övrig HR-administration är meriterande.

Du brinner för service, är en doer som ser till att lösa problem och hjälpa andra. Då du i rollen kommer ha många interna och externa kontakter söker vi dig som är relationsorienterad med en förmåga att skapa förtroende. Du har en hög integritet och håller känslig information för dig själv. Du är bra på att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter för att prioritera och optimera din arbetsdag. Eftersom II-VI befinner sig i en stark tillväxtfas och det är högt tempo behöver du trivas i en omväxlande miljö där eget ansvar och att självständigt driva arbetet framåt är nyckeln till framgång.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/