Processingenjör till II-VI Stockholm

Processingenjör till II-VI Stockholm

II-VI söker en processingenjör för utvecklingen av nästa generations kraftledare!

För att möta den globala efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC) utökar vi nu vår R&D- och produktionsverksamhet vid II-VI i Kista, Stockholm (tidigare Ascatron). Här kommer du vara med och förändra elektronikindustrin genom utveckling och produktion av vår avancerade SiC-epitaxiteknologi.
Som processingenjör inom epitaxi kommer du arbeta med första steget i halvledar-tillverkningen som är avgörande för produkternas prestanda och kvalitet. Med ditt engagemang, kunskaper och idéer hjälper du oss att förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid.
Välkommen in med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

Här får du:
 • Göra skillnad! Det finns inget "så här har vi alltid gjort". I stället uppmuntrar vi innovationer och trial-and-error, och tar lärdom från varje prototyp, experiment och upptäckt.
 • Arbeta med erfarna och engagerade kollegor som samarbetar, delar med sig av sina kunskaper och stöttar varandra.
 • Implementera forskning i riktiga produkter som kommer tillverkas och säljas globalt.
 • Bidra till en mer hållbar framtid! Vår SiC-teknologi minimerar förlusterna i kraftelektroniken till elektriska fordon, solceller och industrin.
Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar som processingenjör är att bidra till utveckling och drift av produktionsprocessen av SiC-epitaxi på plats i Kista.

Detta innebär:
 • Underhåll av SiC-epitaxiutrustning.
 • Optimering av SiC-epitaxiprocesser.
 • Drift av produktionsprocessen, inklusive hantering av kemikalier och gaser.
 • Karaktärisering av materialegenskaper.
 • Utvärdering och analys av driftsparametrar, mätdata och materialkvalitet.
 • Utveckling av karakteriseringsmetoder och andra relaterade tillverkningsprocesser.
 • Dokumentera arbetet, skriva lägesrapporter och instruktioner. Till exempel kvalitets-, utvecklings- och leveransrapporter.
 • Planering av produktion och utvecklingsarbete.
Värt att veta

Här kommer du arbeta med materialproduktionsprocessen, utveckla och förbättra nuvarande arbetsflöden samt installera och köra igång ny utrustning. Rollen kräver att du arbetar på plats i vårt laboratorium i Kista utanför Stockholm samt att du talar och skriver engelska flytande.

Du kommer dagligen att samarbeta med ingenjörer och tekniker inom design, drift, test, kvalitet och tillförlitlighet samt projektledning. Detta är en heltidstjänst på dagtid mån-fre men arbete kvällstid förekommer även några gånger i månaden. Du rapportera till gruppledaren för EPI Production.

Våra förväntningar

För att lyckas i denna roll måste du vara metodisk, analytisk, noggrann och en problemlösare. Du är en lagspelare som tycker om praktiskt arbete och har ett starkt kvalitetstänk.

Vi söker en civilingenjör i nanoteknik, materialvetenskap, oorganisk kemi eller teknisk fysik med några års erfarenhet inom produktionsindustrin. Det är en fördel om du har kunskap inom halvledarteknologi och materialkaraktärisering. Vidare är det en merit om du har erfarenhet av att arbeta i renrum, laboratoriemiljö eller industriproduktion.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Cilla Lennér
Telefon 0736790621
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 9 juni 2022 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech