Ingenjör kraftelektronik till II-VI i Stockholm

Ingenjör kraftelektronik till II-VI i Stockholm

Förända elektronikindustrin med SiC-krafthalvledare tillsammans med II-VI (tidigare Ascatron) i Stockholm.

Är du ingenjör med erfarenhet av kraftelektronik och testning av krafthalvledare? Vill du arbeta med modellering av applikationer och demonstrationer av systemprestanda? II-VI i Kista, Stockholm, utökar sin R&D- och produktionsverksamhet med en erfaren elektronikingenjör för att kunna möta den utbredda efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC). I rollen kommer du bygga upp applikationsspecifik testutrustning för utvärdering av våra unika kraftkomponenterna.

Vill du vara med och förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

Här får du:
 • Göra skillnad! Det finns inget "så här har vi alltid gjort". I stället uppmuntrar vi innovationer och trial-and-error, och tar lärdom från varje prototyp, experiment och upptäckt.
 • Arbeta med erfarna och engagerade kollegor som samarbetar, delar med sig av sina kunskaper och stöttar varandra.
 • Implementera forskning i riktiga produkter som kommer tillverkas och säljs globalt.
 • Bidra till en mer hållbar framtid! Vår SiC-teknologi minimerar förlusterna i kraftelektroniken till elektriska fordon, solceller och industrin.
Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar kommer att vara att leda utvecklingen av applikationsspecifika testuppställningar för utvärdering, kvalitetstestning och prestandademonstration av SiC-krafthalvledare.

Du kommer att:
 • Bygga mätsystem för tillförlitlighets-, robusthets- och kopplingsprovning av kraftkomponenter i enlighet med erforderliga kvalitetsstandarder för industri- och fordonsapplikationer.
 • Upprätta datablad för komponentspecifikationer.
 • Modellering av komponentapplikationer och demonstration av systemprestanda.
 • Upprätta instruktioner och användningsområden för applikationer.
 • Ge kundsupport vid systemimplementering av SiC-krafthalvledare.
 • Dokumentera arbetet och skriva läges- och resultatrapporter.
 • Hålla interna och externa presentationer.
Värt att veta

Du kommer dagligen samarbeta med ingenjörer inom design, material, tillverkning, test samt kvalitet och tillförlitlighet. Rollen innebär att du arbetar med flera projekt samtidigt och du kommer ha många externa kontakter. Förmågan att utveckla och underhålla interna och externa relationer samt delta i kunskapsöverföring inom och mellan arbetslag kommer vara av stor betydelse och även innebära resande utomlands.

Detta är en heltidsställning och du rapporterar till gruppledaren för Device Development.

Våra förväntningar

Vi söker en civilingenjör i elektronik eller teknisk fysik som har minst 10 års erfarenhet från elektronikindustrin. Du är van att arbeta praktiskt i testlabb och har stor kunskap inom kraftelektronik och testning av krafthalvledare. Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet av krafthalvledare, elektronikkretsar och SiC-teknologi. Rollen kräver även att du talar och skriver engelska flytande.

För att både trivas och lyckas i rollen bör du vara en driven och innovativ problemlösare med ett praktiskt handlag. Du har också ett starkt kundfokus och förmågan att samarbeta i grupp och skapa långsiktiga relationer.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Cilla Lennér
Telefon 0736790621
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 9 juni 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech