Program Manager - II-VI - Stockholm

Program Manager - II-VI - Stockholm

Har du erfarenhet av att leda stora produktutvecklingsprojekt? II-VI i Järfälla, söker en Program Manager

II-VI som är ett världsledande företag inom optisk kommunikation söker nu en Program Manager till sin verksamhet i Järfälla. Har du erfarenhet av projektledning i en internationell miljö och en bred teknisk bakgrund inom elektronik, fysik eller liknande? Vi söker en projektledare som kan ta ansvar och driva projekt från start till mål, dvs. från koncept / design / konstruktionsfas till att projektet överlämnas till produktion.
Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

II-VI är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Tech bolag som kunder. På II-VI jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som projektledare blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling. Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete.
Vi tar hand om vår personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frisk- och sjukvårdsförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

Dina arbetsuppgifter

Som Program Manager är ditt ansvar att definiera och leda produktutvecklingsprojekt med fokus på produktkostnad, tillverkningsbarhet, kvalitet, prestanda och effektivt resursutnyttjande. Du jobbar parallellt med en teknisk projektledare och uppdatera kontinuerligt styrgruppen om hur projekten ligger till i förhållande till projektbudgetar, produktkostnader, resurstillgängligheten och projektplanen inklusive deadlines och andra kritiska delmoment. Du analyserar projektens förlopp och identifierar eventuella risker samt föreslår aktiviteter för att minska riskerna. Stora projekt kan innebära samarbete med andra utvecklingsenheter runt om världen samt med produktion som är förlagd i huvudsak till Sverige, Kina och Malaysia för våra produkter.

Värt att veta

Projekten involverar vanligtvis mellan 10 och 20 personer och projektbudgetar är stora och kräver erfarenhet av att hantera stora och komplexa projektprocesser. Det är även vanligt förekommande att man jobbar med långa projektcyklar som kan ta från 1 upp till 4 år.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civilingenjör med examen inom elektronik, fysik eller likvärdig utbildning. Du har flera års erfarenhet av projektledning och har drivit ett flertal projekt från start till mål. Du har även i din roll som projektledare haft budgetansvar inklusive ansvar för kostnadsuppföljning och tidsåtgång. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning inom tillverkningsindustrin.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som Program Manager / projektledare ser vi framför allt att du är driven, engagerad och gillar att lösa problem. Du är van att arbeta med flera projekt samtidigt, kan prioritera, är självständig och trivs med eget ansvar. Du trivs med att leda arbetet framåt och att ha ett helhetsansvar. Vi ser gärna att du har förmågan att knyta kontakter både internt och externt för att genomföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech