Mjukvaruingenjör - II-VI - Stockholm

Mjukvaruingenjör - II-VI - Stockholm

II-VI i Järfälla, Stockholm, söker en mjukvaruingenjör, automation och test, till sitt produktutvecklingsteam.

Är du en nyligen utexaminerad mjukvaruingenjör med en intresse för dataanalys eller fysik? Som mjukvaruingenjör inom Photonics IC Design and Test blir du del av II-VI:s (tidigare Finisar) produktutvecklingsteam i Järfälla. Du kommer att arbeta med design och leverans av applikationer i .Net/C# för automatiserad karakterisering och styrning av ledande optoelektroniska komponenter.

Ditt anställningserbjudande

II-VI är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På II-VI jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Som mjukvaruingenjör, automation och test, kommer du att spela en viktig roll i företagets fortsatta utveckling. II-VI är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. II-VI tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frivillig sjukvårds- och grupplivförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

Dina arbetsuppgifter
  • Bidra till design och planering av nya testuppsättningar, med fokus på kontroll, karakterisering och verifiering genom utveckling av testprogram.
  • Algoritmutveckling och validering för en robust och pålitlig automatisering av alla kontroll- och karakteriseringssteg som används under komponenttest under hela utvecklings- och tillverkningsfasen.
  • Kontinuerlig granskning, förbättring och formell release av kontroll-, karakteriserings- och verifieringsrelaterade uppdateringar som är anpassade till uppsatta krav under hela komponentutvecklings- och tillverkningsfasen.
  • Tillhandahålla och underhålla dokumentation för alla projekt kopplat till testprogramvara.
  • Bidra till kunskapsöverföring till andra gruppmedlemmar om relevanta tekniska ämnen, såsom koncept för mjukvaruutveckling, biblioteksåteranvändning, optiska komponentegenskaper etc.
Värt att veta

Du kommer att bli en del av ett kompetent team bestående av 7 ingenjörer och kommer att rapportera till chefen för Photonics IC Software Design. Här kommer du dagligen att interagera med team från andra discipliner (Chip Design, Wafer Fabrication Process Engineering, Operations, Quality and Reliability, Project Management).

Våra förväntningar

II-VI söker en ingenjör med en MSc (eller högre) inom mjukvaruteknik, optoelektronik, elektronik eller teknisk fysik. Arbetslivserfarenhet inom området är meriterande, men inget krav. Du har erfarenhet av mjukvaruutveckling i .Net /C#, Java eller C++ samt Python eller Matlab. Du är talar och skriver engelska. Det är meriterande om du talar svenska.

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta med komplexa projekt och att arbeta mot gemensamma mål. Du är driven, kvalitetsmedveten, innovativ och bra på att hitta lösningar både inom och utanför de traditionella metoderna. Du har ett stort intresse för innovationer och den senaste tekniken. Du har en god kommunikativ förmåga och bra på att skapa relationer till andra.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 7 juli 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech