Serviceingenjör till II-VI Finisar i Stockholm

Serviceingenjör till II-VI Finisar i Stockholm

Gillar du att jobba med elektronik och underhåll? II-VI Finisar söker nu en serviceingenjör till teamet i Järfälla. Läs mer!

Som serviceingenjör på II-VI Finisar kommer du att vara en del av det team som ansvarar för maskinparken för produktion och produktutveckling, där du får jobba inom flera teknikområden, men har störst fokus på elektronik. Du har många kontaktytor och utöver att jobba med löpande tekniskt underhåll av maskinerna är du också med vid installation av ny utrustning och i underhållsplaneringen. Söker du en rolig och bred roll där dina tekniska kunskaper kommer till användning? Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos II-VI Finisar blir en en del av ett team på 6 personer och får ett eget övergripande ansvar över en del av maskinparken. Du har ett tätt samarbete med serviceingenjörer och processingenjörer och följer utrustningens livscykel, från inköp till underhåll och förbättring.
II-VI Finisar är ett världsledande företag inom optisk kommunikation och erbjuder dig en utvecklande miljö där du som serviceingenjör är med och skapar förutsättningar för II-VI Finisars fortsatta arbete i framkant.

Dina framtida arbetsuppgifter

Arbetsplatsen är en avancerad produktionsanläggning för tillverkning av halvledare, där all tillverkning sker i renrum. Rollen som serviceingenjör är bred och utmaningarna kommer variera beroende på utrustning, men i stora drag kommer du att arbeta med:
  • Felsökning och problemlösning inom framför allt elektronik, men kan också vara inom andra teknikområden (vakuumteknik, mekanik och pneumatik)
  • Tekniskt och mekaniskt underhåll av maskinparken
  • Inköp av reservdelar samt ny utrustning vid behov
  • Ta fram löpande underhållsplaner tillsammans med processingenjörer
  • Kontaktperson mot leverantörer och internt för dina maskiner
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du jobbar ihop med fem kollegor och maskinparken är till viss del uppdelad i sina teknikområden. Den här tjänsten kommer att ha tyngdpunkt inom elektronik, men du kommer på sikt att få utföra underhåll på hela maskinparken och inom alla teknikområden.

Arbetstiderna utgår ett skiftschema som är ett så kallat 7/7-skift. Det vill säga att du arbetar 7 dagar och är sedan ledig 7 dagar. Arbetet är huvudsakligen dagtid, inklusive lördag-söndag.

Rollen ska tillsättas så snart som möjligt och du kommer att få en gedigen introduktion och även en mentor i början. Under veckodagarna arbetar du parallellt med dina kollegor i serviceteamet och på sikt kommer du att jobba självständigt på dina arbetshelger. II-VI Finisar har sitt kontor och sin produktion i Järfälla.

VEM ÄR DU?

Den här rollen passar dig som har ett stort teknikintresse och har jobbat praktiskt med tekniskt underhåll av elektronik på kretskortsnivå, då det kommer vara ett visst fokus i den här rollen. Du behöver inte ha jobbat inom halvledarproduktion, men du bör vara van att arbeta med stora maskiner och ömtålig utrustning sedan tidigare. Har du en teknisk utbildning är det meriterande, men din praktiska erfarenhet är viktigast.

Eftersom du har många kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ och har en god servicekänsla, oavsett om det är en extern eller intern part som du möter. Du kommer jobba på både svenska och engelska, därför är det viktigt att du är bekväm med att kommunicera i tal och skrift på engelska med både kollegor och leverantörer. Du behöver också kunna arbeta strukturerat och vara duktig på att prioritera dina uppgifter då du kommer att jobba självständigt under ditt skift. Söker du en roll där du får möjlighet att jobba brett med flera olika teknikområden och har en uppskattad roll på företaget? Då är det här rollen för dig! Skicka in din ansökan så snart som möjligt, så hoppas jag att vi får kontakt!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Therese Goldring
Telefon 070 145 54 51
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 2 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech