IF Metall söker två lokalombudsmän till avdelningen i Stockholm

IF Metall söker två lokalombudsmän till avdelningen i Stockholm

Vill du vara en del i arbetet med en tryggare arbetsmarknad för IF Metalls medlemmar? IF Metall söker nu ombudsmän med starkt intresse för arbetsrättsliga frågor och förhandlingar till två tjänster med placering på avdelningen i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Avdelningen företräder och bevakar medlemmarnas intressen inom flera olika områden såsom löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor Avdelningen består sammanlagt av ca trettio medarbetare som arbetar som ombudsmän, administratörer och handläggare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att bedriva förhandlingsstrategiskt arbete, ge arbetsrättslig rådgivning och att företräda medlemmar i förhandling, avtalsteckning och tvister. I rollen svarar du även för att rekrytera medlemmar, förtroendevalda, bilda klubbar, stödja, bygga upp verksamhet och att stärka organisationen.

Som ombudsman arbetar du med ett starkt engagemang, på uppdrag av avdelningsstyrelsen, för medlemmarnas intressen. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor och arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område. Vidare sträcker sig ansvaret över samtliga kollektivavtalsområden som finns i regionen. Du svarar självständigt för förhandlingar och medlemsärenden och ger ett löpande stöd till medlemmar och förtroendevalda, i deras uppdrag. Rollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av förhandling, arbetsrättsligt arbete och att bygga lokal facklig organisation. Har du även erfarenhet av avtalsteckning är det meriterande.

Du drivs av att arbeta med och för människor, är inlyssnande och har en utvecklad social kompetens. Du har lätt för att anpassa dig till förändringar, besitter ett lugn och en trygghet även i pressade situationer och du har förmågan att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt.

För att trivas i rollen arbetar du självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. Du har ett strukturerat arbetssätt och en utvecklad prioriteringsförmåga på så sätt att medlemmen alltid får besked och hjälp så snabbt som möjligt.

För att bli aktuell för denna tjänst delar du arbetarrörelsens värderingar och de värderingar som IF Metall har: en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Du har som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och du har en god digital kompetens. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrig information
Tillsvidareanställning och tjänstgöringsgrad, heltid

Tillträde efter överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokalombudsmän.

Kontaktpersoner
För ytterligare information om tjänsten, kontakta lokal samordnare Lars Blomberg på telefon 08-534 816 28 eller HR-generalist Linda Sjögren, Förbundskontoret på telefon 08-786 81 90.

Sista ansökningsdag är den 25 april 2019. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ifmetall.se/
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 311 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.