Laboratorieingenjör inom produktion till IDL Biotech

Laboratorieingenjör inom produktion till IDL Biotech

Vill du jobba med att producera viktiga diagnostiska produkter på ett av Stockholms trevligaste biotechbolag? IDL Biotech letar nu efter en Laboratorieingenjör till sin produktion av diagnostiska snabbtester för sjukvården. Vi letar efter dig med praktisk erfarenhet av produktionsarbete inom tex medicinteknik eller bioteknik och trivs med att jobba praktiskt med varierande uppgifter på ett mindre bolag.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Bromma, Stockholm. Varmt välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande efter 1 januari.

Sökord: Laboratorieingenjör, laboratorietekniker, produktionstekniker, GMP, ISO13485

Om tjänsten

Som Laboratorieingenjör inom produktion kommer du att tillhöra produktionsavdelningen som består av 4 personer. Du kommer att utföra tillverkning av IDLs diagnostiska snabbtester inom onkologi och bakteriologi vilket inkluderar IDLs snabbtest för Tyfoidfeber (TUBEX TF) och flera produkter på plattformen ELISA.

I tjänsten ingår bland annat följande ansvar och arbetsuppgifter:
 • Reagensberedning, konjugering, koppling av antikroppar och tillverkning av kontrollmaterial.
 • Hantering av halvautomatiska produktionssystem för plattcoating och dispensering av vätskor.
 • Mottagning och kontroll av inkommande gods och registrering av inleveranser.
 • Packning av kit-komponenter till färdiga produkter.
 • Transportpackning av kit. Utleverans av kit från lager.
 • Underhåll och kalibrering av produktionsavdelningens utrustning.
 • Viss lagerhållning samt lagerredovisning i FileMaker.
 • Visst radioaktivt arbete i form av tillverkning av radioaktiv tracer.
 • Ansvara för produktionsavdelningens kemikalier.
 • Hantera avvikelserapportering samt dokumentation av ändringsärenden.
 • Uppdatera dokumentation för rutiner och metoder.
 • För rätt person finns även möjlighet att utföra internrevisioner i enlighet med intern revisionsplan.
Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom naturvetenskap/teknik alternativt erhållen kunskap genom relevant arbetslivserfarenhet. Utbildning/erfarenhet inom GMP, ISO 13485 och intern revision är meriterande.

Rätt kandidat har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av likande produktionsarbete inom medicinteknik, bioteknik eller läkemedelsbranschen.
Har du erfarenhet av HPLC, coating av plattor/partiklar och konjugering av antikroppar är det ett plus. Ett krav är att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och har goda kunskaper i Word och Excel. Erfarenhet av att arbeta med avvikelsehantering, ändringsärenden och förbättringsarbete är meriterande.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlighet. Vi letar efter dig som trivs i en laborativ roll med fokus på praktiskt och tekniskt arbete. Du är noggrann men har samtidigt förmågan att vara flexibel och pragmatisk. Du har en ansvarskänsla för ditt arbete och egen motor. Du kommer att jobba i en liten arbetsgrupp och det är därmed viktigt att du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba nära andra personer. IDL Biotech är ett företag med ett högt tempo och för att trivas hos oss är du driven, engagerad och positiv.

Om verksamheten

IDL Biotech
IDL Biotech AB (publ) är ett spännande svenskt diagnostikföretag som agerar på den internationella arenan inom de kliniska områdena Onkologi och Bakteriologi. Bolaget är noterat på Spotlight Stockmarket. IDL Biotech utvecklar och producerar in vitro diagnostiska tester som marknadsförs via lokala samarbetspartners. Produktportföljen innehåller såväl laboratoriebaserade tester som s.k. POC (Point Of Care) tester och står inför ett flertal intressanta utmaningar inom närtid, avseende både nya marknader och utvidgning av produktportföljen.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Mer info
Kontaktperson Sara Jupiter
Telefon 0730965315
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)