ICA Sverige söker Controllerchef, Stockholm

ICA Sverige söker Controllerchef, Stockholm

Hur tror du att en Business Controllers vardag kommer se ut 2025? Sannolikt kommer det att gå betydligt mycket snabbare än idag och förändringsledning, digitalisering och nya arbetssätt kommer att vara en del av en spännande vardag.

ICA är mitt i en digital förändringsresa och det skapar nya förutsättningar att bli en ännu bättre strategisk affärspartner åt verksamheten. På ICA finns en tydlig bild av hur man vill utveckla sin business controller funktion och stärka förmågan att ta fram insiktsfull data/analys, hantera digitaliseringen, kunna visualisera och kommunicera affären och du blir en nyckelspelare i detta!

Stimuleras du av en miljö som utmärks av en stark entreprenörsanda, där laget kommer före jaget, där det händer mycket och där du får driva förändring då är detta jobbet för dig. Vi rekryterar nu för ICA:s räkning en nyfiken, utvecklingsorienterad Controllerchef som tror på hälsofrämjande ledarskap, har erfarenhet av att leda i förändring och med bred kompetens inom business controlling. Du kommer att leda teamet Affärsfunktioner, där bl.a. Marknad, IT, HR, CR och Finans ingår. Där finns nio medarbetare och teamets styrkor är flexibilitet, samarbetsförmåga och förändringsvilja. I rollen som chefscontroller för Affärsfunktioner ingår du i Marknadsfunktionens ledningsgrupp, dessutom i ledningsgruppen för Finans på ICA Sverige och kommer att delta i forum med andra chefscontrollers och ledare inom ICA. Du rapporterar till CFO för ICA Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som...
  • Ansvar för funktionens managementrapportering och finansiella styrning (bokslut, prognosarbete, projektuppföljning etc)
  • Ansvar för funktionens verksamhetsstyrning vilket inkluderar affärsplanering, finansiell målsättning, prognosarbete samt löpande uppföljning och analys.
  • Utveckla och bidra till en framgångsrik verksamhet genom dina bidrag i Marknadsfunktionens ledningsgrupp liksom i ledningsgruppen för Finans på ICA Sverige
  • Skapa rätt förutsättningar för medarbetare och kollegor
  • Bedriva och utveckla ett hållbart chefs- och ledarskap
  • Leva ICA:s värderingar och bygga ICA:s varumärke
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som besitter kompetens inom förändringsledning, teknik, insikts/datadriven analys och förståelse för affären. Sannolikt är du högskoleutbildad antingen inom ekonomi eller teknikområdet. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av personalledning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som förstår vikten av hälsofrämjande ledarskap och ser laget framför jaget. Du är ansvarsfull, proaktiv och modig i beslut och stimuleras av en miljö som utmärks av en stark entreprenörsanda. Vidare ser vi att du är en stjärna när det kommer till att kommunicera och skapa nätverk, lite humor och omtanke gör oftast vardagen lite roligare.

Vad erbjuder ICA dig?

Du kommer till ett välkänt bolag med gott renommé som dagligen arbetar med att utveckla analyser och arbetssätt för att bli bättre. Här finns möjlighet att inte bara se de enskilda delarna men helheten med många tvärfunktionella samarbeten. Som chefscontroller är du en viktig spelare i ICA:s affär och här finns möjlighet att göra skillnad, för en god morgondag!

Placeringsort: Solna

Om ICA Sverige - Sveriges ledande dagligvaruaktör

Vår affärsidé är att vara det ledande detaljhandelsföretaget med fokus på mat och måltider. Med cirka 1 300 butiker och en marknadsandel på cirka 36 procent är ICA Sverige den ledande dagligvaruaktören i Sverige. Verksamheten drivs tillsammans med fria ICA-handlare, vilka var och en äger och driver sin egen butik och på så sätt kan möta kunderna genom lokalt anpassade koncept och erbjudanden. I verksamheten ingår också ett omfattande samarbete kring bland annat butiksetableringar, inköp, logistik, IT och marknadskommunikation, vilket gör det möjligt att uppnå skalfördelar.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 mars 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vi kommer också göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Bifoga endast CV - vi behöver inga personliga brev.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)