Förhandlare till Hyresgästföreningen

Förhandlare till Hyresgästföreningen

Varje dag bidrar Hyresgästföreningen, dess förtroendevalda, anställda och medlemmar till att förbättra boendet för människor. Det har vi gjort under många år, och vi vill fortsätta verka för hyresgästers intressen, rättigheter och möjligheter att påverka sitt boende också i framtiden.

Vi söker dig som har engagemang och framåtanda. Du ska vilja arbeta i en aktiv folkrörelse som tillvaratar medlemmarnas intressen i boendefrågor.

Arbetsuppgifter
Som förhandlare arbetar du med att på uppdrag förhandla hyror och andra hyresvillkor i kommunala bostadsföretag och/eller i fastighetsbestånd med privata fastighetsägare. Du sam­lar också in och analyserar fakta och statistik. Arbetet omfattar mycket kommunikation i såväl skrift som tal med våra medlemmar och förtroendevalda och kräver att du måste kunna arbeta både med kort och med långt perspektiv.

En naturlig och självklar del i arbetet är också rådgivning och stöd till medlemmar som kon­taktar enheten telefonledes eller per brev/e-post samt ansvar för genomförande av bildnings­verksamhet inom ditt ansvarsområde.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av flertalet olika yrkesroller. Detta är en del i vårt arbetssätt för att uppnå största möjliga medlemsnytta. En större del av arbetstiden sker följaktligen ute på fältet.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen och kan arbeta självständigt och strukturerat. Vi förutsätter att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett kon­sultativt förhållningssätt, är utåtriktad och har god kommunikationsförmåga. Du uttrycker dig väl både skriftligt och muntligt och har lätt för att samarbeta.

Det är meriterande om du har ett samhällsekonomiskt och bostadspolitiskt kunnande och är väl förtrogen med hur kommunala och politiska beslutsprocesser fungerar. Utvecklad kompetens inom problemlösning, ledarskap och en pedagogisk förmåga är andra egenskaper som värdesätts.

För att trivas hos oss tror vi att du har god erfarenhet och insikt i idéburna organisationers villkor och att du delar Hyresgästföreningens värderingar.

Arbetsplatsen är belägen i Globen centrum. Tjänsten avser tills­vidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning.

Din ansökan
Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Per Björklind 0771-443 443 eller 070 250 9375. Facklig representant för Handels är Gunnel Nyman Gräff och för Saco Susann Wikström 0771 443 443.

Hyresgästföreningen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där alla ges lika möjligheter oavsett kön, ålder och etnisk bakgrund. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördel­ning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Läs gärna mer om oss på www.hyresgastforeningen.se

Välkommen med din ansökan och CV senast den 28 januari 2019.
Mer info
Kontaktperson Per Björklind
Telefon 0771-443 443
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.hyresgastforeningen.se/
Sista ansökningsdag 28 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hyresgästföreningen är indelad i nio regioner över hela landet. Arbetet och behoven kan se olika ut beroende på geografiskt område. Alla regioner samordnar de insatser som behövs för respektive distrikt och här finns all expertis samlad i form av jurister, förhandlare och verksamhetsutvecklare. Som organisation brinner vi för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad.

Region Stockholm omfattar 26 kommuner och har drygt 125 000 medlemmar, cirka 3 500 förtroendevalda och 160 anställda. Regionkontoret ligger i Globen City. Våra främsta uppgifter är hyresförhandlingar, bostadspolitiskt opinionsarbete, juridiskt stöd till våra medlemmar och lokalt utvecklingsarbete i bostadsområdena.