Business Controller till svenskt bolag som verkar på den globala marknaden

Business Controller till svenskt bolag som verkar på den globala marknaden

Hyperion tillverkar hårda och superhårda material samt erbjuder effektiva och skräddarsydda applikationslösningar för olika branscher. De strävar efter att ta fram de bästa och mest innovativa lösningarna för kunder över hela världen med stort fokus på forskning och utveckling. Företaget har tidigare varit en del av den globala Sandvikkoncernen, men sedan drygt ett år är Hyperion ett fristående bolag. Detta innebär stora möjligheter för dig att få komma in och påverka samt forma rutiner för framtiden!

I rollen som Business Controller på Hyperion kommer du med tiden att på egen hand ansvara för controller-/finans-funktionen för den svenska verksamheten, samtidigt som du delvis kommer ha en global funktion. Du ansvarar för att upprätthålla kontakter med externa revisorer, du ansvarar för moms- och skatteberäkningar, interna processer (bokslut, budgetering, rapportering, ekonomisk analys) och du kommer att vara involverad i att ta fram statistik samt beslutsunderlag till säljorganisation och ledning.

För att du ska få bra förutsättningar att komma in i vår företagskultur och dina arbetsuppgifter kommer du under det första året gå tillsammans med befintlig controller, din primära uppgift under den perioden blir löpande bokföring inklusive registrering av leverantörsfakturor.

Hyperion är ett tillverkande bolag vilket innebär att du arbetar i nära samarbete med produktionsledning och medarbetare i produktionsmiljö. Intresse för tillverkande industri är en fördel i arbetet.

I arbetet kommer du att ha kontakt med den globala finansorganisationen vilket kräver att du hanterar affärsengelska i tal och skrift.

Vem vi tror att du är

Du är nyfiken och orädd att ta dig an utmaningar. Du är junior i rollen som Controller eller redo att ta steget från redovisning. Du gör ditt bästa, är en lagspelare och engagerar dig själv och tänker framåt. Då man över tid kommer att arbeta helt självständigt så är det av stor vikt att du har ett stort egendriv och att du känner trygghet i att du har den kompetens som krävs för tjänsten.

För att passa in i gruppen hos Hyperion tror vi att du är en lättsam, avslappnad och trygg person som kan varva skratt med allvar. Det är viktigt att du besitter hög integritet och en bra självkänsla. Vi ser gärna att du kan tänka dig denna roll i många år framöver. För oss är det minst lika viktigt att du passar in i Hyperions företagskultur som att du har en imponerande meritförteckning, Hyperion är ett prestigelöst, hårt arbetande bolag.

Krav: Eftergymnasial utbildning (Högskola el. KY) inom ekonomi och minst några års tidigare arbetslivserfarenhet inom Redovisning eller Controlling. Du måste ha jobbat i ERP-system tidigare och ha väldigt goda kunskaper i Excel. Du måste också behärska engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig att ta del av en liten verksamhet med höga ambitioner. Just nu är Hyperion i en spännande fas där man har byggts upp som ett fristående bolag. Du kommer att arbeta i ett svenskt bolag som verkar på en global marknad

Känner du dig träffad? Då är det dig vi söker!

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Placering: Hyperion - Västberga, Stockholm

Tjänst: Tjänsten är på heltid tillsvidare med provanställning och du blir anställd direkt hos Hyperion.

Hyperion: Ett litet svenskt bolag i en spännande utvecklingsfas. Cirka 40 anställda på plats i Västberga!

Ansökan

KONTAKT/ANSÖKAN
Infinity HR är vår rekryteringspartner och ansvariga för denna urvalsprocess. För mer info om tjänsten är du välkommen att kontakta Anton Fredriksson, Infinity HR på Tel 070-3115159.

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut.

Välkommen med din ansökan!

Rekryteringen sker löpande - vi intervjuar kontinuerligt och har för avsikt att anställa omedelbart. Skicka därför in en intresseanmälan redan idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hyperion Materials & Technologies ("Hyperion") is a global solution provider for effective applications of hard and super-hard materials. With heritage as the world's premier cemented carbide, diamond and cubic boron nitride producer, our offering is based on premium products that can be engineered and designed to meet the dynamic demands of different industrial applications. With approximately 1,400 employees worldwide, we have well-established technologies and facilities spread across the globe, which support a sales network that interfaces with our customers. Our headquarters are in Columbus, Ohio.