Sales Account Executive

Sales Account Executive

VI LEVERERAR BÄTTRE PLANERING, UPPFÖLJNING OCH ANALYS FÖR EFFEKTIVARE VERKSAMHETSSTYRNING

Vill du bli en viktig del i vårt säljteam och möjliggöra att fler kunder får ta del av vår molnbaserade lösning för att effektivisera budget- och prognosprocesserna, få avancerade analys- och rapporteringsmöjligheter och kunna bryta ner planer till mål, nyckeltal och aktiviteter i hela organisationen.

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd - vi hjälper våra kunder effektivisera sina budget- och prognosprocesser, följa upp verksamheten genom avancerade analys- och rapporteringsmöjligheter samt arbeta med målstyrning på ett sätt som bryter ner övergripande planer till mål, nyckeltal och aktiviteter i hela organisationen. Vår molnbaserade mjukvarulösning rymmer fem samverkande och användarvänliga delar: Strategisk planering, Budget & prognos, Analys & insikter, Verksamhetsrapportering och KPI-uppföljning. Varje del står starkt på egna meriter, tillsammans utgör de en effektiv helhetslösning för verksamhetsstyrning. Lösningen utgår från en kraftfull plattform som tillåter automatiska flöden, integrationer och rollbaserade portaler - plattformen utgör ett sammanhållande kitt för presentation och distribution av information från lösningens alla delar.

Bland kunderna finns ATG, Viking Line, Göteborgs Stad, SSAB, TV4 och Keolis. Dessutom arbetar Hypergene med Sveriges alla länsstyrelser och omkring 80 av landets kommuner. Idag är vi ungefär 160 medarbetare som täcker av hela kedjan från produktutveckling och leverans till kundsupport. Hypergene har sitt huvudkontor i Malmö och finns även i Stockholm, Göteborg, Skövde och Kalmar.

Hypergene utvecklas och växer i snabb takt varför vi en Sales Account Executive som vill vara med på vår fortsatta resa. Denna nyckelroll i New Sales teamet är viktig för vår framtid då du skapar nya affärsmöjligheter. Du förstår kundens verksamhet i både detalj samt som helhet och har en bakgrund och erfarenhet inom komplex lösningsförsäljning där du sålt system med hög funktionalitet. Du är van vid rådgivande/konsultativ försäljning där du har lätt för att sätta dig in i de kundens verkliga behov. Du förstår vikten av att ha tät kontakt med kunden och behovet av att hålla ett högt tempo i dina säljcase. Rollen är placerad i Stockholm alternativt hybrid/distans.

VI ERBJUDER
 • Ett attraktivt jobb på ett techbolag i framkant
 • Ett ambitiöst, framåtlutat och samtidigt vänligt bolag - vi vill varandra väl
 • Ett bolag där vi hjälps åt - bra sammanhållning och positiv anda
 • Möjlighet att göra karriär och utvecklas
 • Kul utmaningar, högt tempo och kunniga kollegor med passion för vad de gör
 • Spännande stora kunder inom framför allt privat sektor från Corporate till Enterprise
 • Högt engagemang där alla bidrar och kan påverka
 • Hybridkontor - individen är viktig för oss, work-life balance
OM ROLLEN OCH DIG
För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas har du en bakgrund inom komplex lösningsförsäljning. Du har energi, stort eget driv och ett affärssinne som präglas av en prestigelös och ödmjuk inställning. Har du erfarenhet från att ha sålt tex ERP-system eller liknande är det ett stort plus. Du jobbar strukturerat och ihärdigt för att nå resultat samt skapa värde ute hos kunderna. Du skapar tillit och förtroende i dina relationer, tar ansvar och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du är nyfiken, vill utvecklas och lära dig nytt. Som person är du ambitiös, glad, positiv och hungrig, du vill bidra med din kunskap för att skapa värde - känner du igen dig? - läs mer om vad som krävs för att bli vår nya kollega!

Dina stakeholders hos kunderna är bland annat CFOs, Ekonomichefer, Head of Business Controll och Senior Business Controllers. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat följande:
 • Du bygger din pipeline och ansvarar för hela säljprocessen
 • Du identifierar affärsmöjligheter baserat på de leads som genereras av vårt SDR team samt Marknadsteamet
 • Du har koll på din affär, tar ansvar för att uppnå din kvota och ta fram realistiska prognoser
 • Du har örat mot räls och rapporterar kundbehov till Produktteamet
 • Du är en duktig relationsskapare och knyter starka band på c-level
 • Du är en viktig del av Hypergenes fortsatta utveckling och bidrar med din erfarenhet och kunskap
Detta kan bli en riktigt kul resa för dig som ser möjligheterna att kunna påverka och bidra med hela dig. Till ditt stöd har du kunniga kollegor inom Sälj, Produkt, PreSales och Marknad. Du ingår i vårt New Sales Team. En del resor ingår i tjänsten.

DINA ERFARENHETER OCH KOMPETENSER
 • Flerårig erfarenhet av komplex lösningsförsäljning B2B - du kan påvisa en stark track-record
 • Förståelse och intresse för software och SaaS-tjänster
 • Du är en duktig förhandlare och är van att förhandla på c-level
 • Du har erfarenhet av försäljning gentemot den privata och / eller den offentliga sektorn i Sverige och / eller andra länder
 • Du är välformulerad i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du har mycket god förmåga att arbeta med kunder och förstå deras verksamhet och utmaningar
 • Du har både självdisciplin, ett starkt självledarskap och ett inre driv
 • Du har en relevant eftergymnasial utbildning gärna inom ekonomi
 • Meriterande: Du har sålt t ex ERP-system, HR-system, Supply Chain eller planeringssystem för det
 • Meriterande: Du förstår finansiella och ekonomiska processer och har kanske jobbat ett par år på revisionsbyrå
 • Meriterande: Du har akademisk utbildning inom ekonomi
Vill du anta utmaningen och bli vår nya kollega - Vi fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Seniora Rekryteringskonsult Miléne Strömqvist. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden gått ut.

MER OM HYPERGENE
Titta in på vår hemsida här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 4 nov 2022 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.