Key Account Manager Mobil OEM

Key Account Manager Mobil OEM

HYDAC söker en teknisk Key Account Manager Mobil OEM i Mellansverige

Om tjänsten
 • Självklart brinner du för försäljning, har resultatfokus och är målmedveten. Du är marknadsorienterad, affärsmässig och har en god förhandlingsvana. Du är utåtriktad, kommunikativ och förstår vikten av att knyta långsiktiga relationer. Du har alltid kunden i fokus och vill ge det lilla extra för att skapa nöjda kunder. Vi värdesätter även egenskaper som självständighet, flexibilitet, engagemang och lyhördhet.
 • Det är viktigt att du har god kännedom hur man strategiskt jobbar som Key Account Manager, arbetssättet med nyckelkundsbearbetning. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för några av våra nyckelkunder för att säkerställa god lönsamhet och omsättning. Att behålla, bygga och utveckla långsiktiga relationer med några av företagets viktigaste kunder är en stor och viktig del av arbetet, vilket i sin tur leder till ökad merförsäljning. Vidare vill vi att du ska kunna bredda och utveckla kontaktnätet hos dina kunder, kartlägga kunden och hitta rätt kontakter är viktigt i ditt arbete.
 • Budgetansvar för dina kunder.
 • Aktiv bearbetning av dina kunder, driva projekt och att vara ute mycket hos dem. Du arbetar i ett mycket nära samarbete med våra produktdivisioner i Sverige och utomlands. Vidare är det viktigt att hålla dig välinformerad om vad som händer och sker ute hos dina kunder. Om det kommer nya produktserier eller t.ex. en maskintyp går ur produktion. På egen hand och/eller i samarbete med tekniker utarbeta offerter med kalkyler samt uppföljning för hydrauliska/elektromekaniska system och komponenter. Har du tidigare jobbat med värdebaserad försäljning är det en fördel.
 • Att aktivt bidra med kunskap, råd och stöd inom säljfunktionen genom att vara en bra lagmedlem.
 • Ansvarsområdet kommer att utgöra Mellansverige. Du rapporterar till försäljningschefen som är placerad på vårt huvudkontor i Spånga.
Våra önskemål
 • Dokumenterad erfarenhet från försäljning, gärna i en roll som Key Account Manager av mobila hydrauliska applikationer eller andra tekniska lösningar. Har du erfarenhet av andra branscher med en närliggande teknisk karaktär är du också välkommen att söka. I denna rekrytering kommer vi även att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
 • Gymnasieingenjör eller motsvarande är ett krav, gärna med inriktning mot hydraulik/automation och kompletterad med någon form av eftergymnasiala studier är ett önskemål.
 • Har du tidigare arbetat i affärssystemet SAP är detta en merit, dock inget krav.
 • Hydac är ett internationellt verksamt företag och goda kunskaper i både svenska och engelska erfordras därför.
 • Arbetet innehåller ett visst resande både inom Sverige och internationellt.
 • Körkort för bil är ett krav.
 • Du är en bra kommunikatör för att på bästa sätt kunna förmedla nyttan med de produkter och system du marknadsför. Du är utåtriktad för att kunna skapa och utveckla starka relationer till både kunder och kollegor på alla nivåer. Du ser hellre möjligheter än problem. Positiv, entusiastisk och självgående är andra nyckelord som stämmer in på rätt kandidat.
Lön och andra förmåner

Hydac AB erbjuder en utmanande tjänst i ett internationellt framgångsrikt och expansivt företag. Lön och övriga förmåner kommer att ställas i relation till de krav och förväntningar som finns på kandidaterna samt personsonlig bakgrund och erfarenhet.

Önskad tidpunkt för tillträde

Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse. I och med att vi löpande värderar de ansökningar vi får in och tillsätter befattningen så snart vi hittat rätt person, vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hydac är ett familjeföretag som i över 50 år har utvecklat, tillverkat och sålt komponenter och system för hydraulik, filtrering, smörjning samt kylning till en rad olika branscher och applikationer; både mobila och stationära.

Som en av världens ledande leverantörer av hydraulikkomponenter och system med över 9000 anställda internationellt, ett femtiotal egna dotterbolag på de viktigaste marknaderna samt verksamhet genom partners i de flesta andra länder. Tillverkning av bolagets produkter och system sker företrädesvis i egna fabriker i Europa, men för att kunna ge bästa leveranssäkerhet och kundservice lokalt har vi även eget lager i Sverige.

Den svenska organisationen har ett drygt sextio medarbetare och huvudkontor i Spånga samt filialer utspridda i resten av Sverige. Den aktuella befattningen utgår med fördel från Stockholm, men andra placeringsorter kan även vara tänkbara. Se även företagets hemsida för mer information: http://www.hydac.com/se-sv/start.html