Husqvarna Group söker en Business Controller

Husqvarna Group söker en Business Controller

Har du ett stort intresse av att arbeta med finansiell analys och uppföljning i en central roll på en global koncerns huvudkontor? Välkommen till oss på Husqvarna Group och till Group Operations, där teamet idag består av tre kollegor. Group Operations är en specialistfunktion där man skapar synergier och strategisk anpassning mellan de fyra olika divisionerna Sourcing, Manufacturing, Warranty and Transportation. Du kommer tillsammans med Controllers och Inköp säkerställa och ha en överblick att koncernens rapportering motsvarar den satta budgeten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Ansvarig för övervakning av de årliga verksamhetsplanerna för inköp och tillverkning, vilket innebär månatlig måluppföljning och analys av KPI: s och finansiella mål för respektive divion.
  • Stötta de olika funktionerna inom Group Operations.
  • Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av styrelseprognoser, affärsplan och strategiplan.
  • Ad hoc analyser kopplade till finansiella arbetsmoment inom ansvarsområdet.
  • Göra presentationsmaterial för arbetsuppgifterna ovan.
Din bakgrund
Vi förmodar att du är riktigt duktig inom ditt område och har en nyfikenhet med en stark analytisk förmåga. Vidare har du en examen inom industriell ekonomi, företagsekonomi eller motsvarande. Dina intressen att leda och leverera komplexa projekt och program tillsammans med möjligheten att bygga tvärfunktionella nätverk gör denna roll tilltalande för dig. Därför är din förmåga att kommunicera och skapa relationer i hela organisationen uppskattad och gör dig framgångsrik i din vardag. Din styrka inom excel och med din fantastiska förmåga att skapa tydliga och pedagogiska PP presentationer är en viktig del i denna roll. Du är trygg i både svenska och engelska, då båda språken kommer att utgöra arbetsspråk i och med kontaktytor både nationellt och internationellt samt att din närmsta chef är engelsktalande. Sist men inte minst är dina personliga egenskaper det som vi uppskattar mest och att du är en ödmjuk lagspelare med olika intressenter internt och externt.

Är det här din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan!I denna rekrytering samarbetar Husqvarna med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan, som vi gärna vill ha på engelska, snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig Patricia Jerring på 0704-19 99 04.

Om Husqvarna Group
Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, gräsklippare, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till drygt 40 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 okt (10 dagar kvar)