Kreativ Native Redaktör

Kreativ Native Redaktör

Human Performance är ett entreprenöriellt medieföretag som driver The Scholar och House Magazine, samt erbjuder tjänster inom HR, employer branding och content marketing. Vi grundades 2008 och har genom en stor anpassningsförmåga expanderat och utvecklat verksamheten efter marknadens och våra kunders behov. Idag är vi 21 anställda och sitter i representativa lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm.

Om arbetet
Befattningen erbjuder stor frihet och mycket eget ansvar. Du behöver vara kreativ och idérik, och litar på din egen förmåga att leverera. Tjänsten ställer även krav på kontroll över planering och deadlines, samt att producera mycket innehåll. Variationen i arbetsuppgifter är stor, ena stunden gör du en omslagsintervju, för att i nästa skapa ett nyhetsbrev åt en kund. Då våra magasin har en i huvudsak kommersiell prägel (annonsfinansierade) bör du ha insikt i marknadsföring och content marketing. Rollen kan mer liknas vid en marknadsföringsroll än en journalistisk.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen behöver du vara driven, ansvarstagande och utåtriktad. Du har också lätt för att samarbeta med andra, är noggrann, prestigelös och har en "can do"-attityd. Du är intresserad av av händelser och trender inom utbildning, karriär, näringsliv, mode, inredning och arkitektur.

Vi söker dig som har en examen inom kommunikation eller journalistik och är sanslöst grym på att skriva text. Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet, kanske i rollen som skribent eller frilansare. Meriterande är om du har arbetat som copywriter tidigare. Du har stor vana vid korta deadlines och kan producera texter snabbt. Det är meriterande om du kan WordPress, HTML eller andra webbtekniker. Vi lägger även värde i om du har ett stort nätverk av relevanta kontakter. Tjänsten kommer också kräva goda kunskaper i engelska.

Vi är på jakt efter en vass native redaktör som ska producera och utveckla våra magasin, The Scholar och House Magazine, men även jobba med olika kunduppdrag inom textproduktion. Befattningen är en heltids- och tillsvidareanställning. Som native redaktör kommer du att vara huvudansvarig för innehållet i både print och på webben. I nära samarbete med övriga redaktionsmedlemmar och frilansare kommer du att forma och producera teman, reportage, artiklar, intervjuer, mm till våra olika produkter och kunder.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges största distributör utav tematidningar med fokus på högkvalitativ marknadsföring och redaktionella texter.

Vi är även skaparna till ett av de största karriärsmagasinen, The Scholar, samt livsstilsmagasinet House Magazine.

Vi hjälper varumärken och bolag med marknadsföring, content creation och distribution gentemot rätt demografi vid rätt tidpunkt.