Huddinge Samhällsfastigheter söker drifttekniker med fokus på energi

Har du ett stort intresse för fastigheter och energi? Drivs du av att bidra till samhällsnytta? Vill du arbeta brett i nära samarbete med kollegor för att driva energioptimering och digitalisering till nästa nivå? Då kanske du är den person vi söker!

Bakgrund

Huddinge Samhällsfastigheter är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Huddinges skolor och förskolor, men också kommunens äldreboenden, idrottshallar, kulturfastigheter samt friluftsanläggningar. Totalt ingår 150 fastigheter. Vi befinner oss i en period av intensivt byggande, energioptimering och digitalisering.

Vårt uppdrag är att äga, utveckla och förvalta samhällsfastigheter i Huddinge på ett serviceinriktat sätt för att tillgodose kommunens behov av ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler.

Vi söker nu en engagerad och driven drifttekniker, med fokus energi, som vill vara med i vår utveckling.

Tjänsten

Uppdraget är att genomföra energieffektiva åtgärder genom tillsyn, skötsel och förebyggande underhållsåtgärder av fastigheternas tekniska system. Du ska säkerställa och samverka med övriga inom enheten och enhetens förväntningar på energismarta lokaler. Du kommer ansvara för att det egna området fungerar tillfredsställande enligt myndighetskrav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Planera och utföra tillsyn, underhåll av värme-, ventilations-, undercentraler, fläktrum, kylsystem och övriga tekniska utrymmen
  • Energi-/driftoptimering av byggnadens tekniska installationer: ventilation, värme, kyla samt styr- och övervakningssystem
  • Följa upp och säkerställa validering av medieförbrukning och viss avläsning av mätare
  • Ta fram underlag för analyser samt föreslå energibesparande åtgärder och medverka vid genomförandet vid behov
  • Delta i projekt för underhåll och utveckling av fastigheten och dess installationer samt hålla i mindre projekt
  • Bidra till den digitala moderniseringen av våra fastigheter
I denna tjänst rapporterar du till en av våra två driftchefer, Per-Åke Nilsson eller Lars Nordin.

Tjänsten utgår från våra lokaler på Förrådsvägen 2, i Huddinge, med gångavstånd till pendeltåg. Buss stannar strax utanför kontoret. Möjlighet till parkering finns.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med en relevant utbildning med inriktning drift, energi eller förvaltning. Du har dokumenterad erfarenhet inom arbetsområdet och bakgrund inom något av följande teknikområden: el, ventilation, värme, kyla, styr- & regler eller energioptimering. Givetvis har du förståelse för tekniska system och IT-vana.

Erfarenhet av driftoptimering/energieffektivisering samt relevant behörighet inom arbetsområdet är meriterande. Har du erfarenhet av arbete med tillsyn och skötsel av badanläggningar/ishallar är det en stark merit.

För denna tjänst krävs B-körkort.

Personliga egenskaper

I den här rollen söker vi dig som är självgående med ett naturligt driv. Som drifttekniker energi har du central funktion och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med kundkontakter.

Du bör vara uppdaterad på ny teknik och ha förmågan och viljan att arbeta framåtriktat tillsammans med andra. Kanske går du i tankarna att ta en roll där du får vara initiativrik och en kreativ problemlösare?

Tydlig kommunikation är en viktig del av arbetet och en framgångsfaktor, där lyhördhet och proaktivitet skapar förtroende. Med ett strukturerat arbetssätt skapar du ordning och reda i ditt arbete och i dina projekt.

Vi erbjuder dig

Tycker du om fastigheter, energi, teknik och digitalisering så kommer du hamna mitt i det.

Hos oss får du möjligheten att arbeta med ett omväxlande och spännande bestånd, där du ges stort eget ansvar och får utrymme att vara kreativ. Du får vara en del av ett engagerat team med hög kunskapsnivå och samarbetsvilja.

Vi är en stabil, långsiktig och värderingsstyrd fastighetsägare. Hos oss är du en representant för våra värderingar: Framåtanda, Omtanke och Ansvar.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Huddinge Samhällsfastigheter AB med Real Competence AB. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på "Lediga Jobb".

Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 31 juli 2022.

Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se alternativt på mobil 070 872 41 41.
Mer info
Kontaktperson Mats Ringström
Telefon 070 872 41 41
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://realcompetence.se/
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Huddinge Samhällsfastigheters verksamhet startade den 1 oktober 2017 genom en delning av Huge Fastigheter AB. Huge Fastigheters verksamhet delades i två kommunalägda systerbolag, Huddinge Samhällsfastigheter och Huge Bostäder AB.

Mer information finns på: www.husf.se