Data Scientist till HowCom Evolution

Data Scientist till HowCom Evolution

Är du en analytisk och framåtriktad person med öga för detaljer?

Drivs du av att arbeta med statistiska metoder inriktat mot ekonomisk data och vill bli en del av ett team som präglas av framåtanda?

Då kan tjänsten som data scientist hos vår kund HowCom vara något för dig.

Ansökan sker via hemsidan. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår konsultchef Johanna Rooth på 070 - 813 73 71. Urval sker löpande.

Om kunden

HowCom grundades 2011 och är den mediebyrå som med högt engagemang som genom djupa marknads- och konsumentinsikter identifierar möjligheterna som får varumärken att växa. Sedan 2013 utgör HowCom Evolution bolagsgruppens strategienhet som är expertkunniga på att förstå marknaden och konsumenten. HowCom Evolution fungerar som en strategisk partner och tar sig an kundernas affärsutmaningar med passion, kreativitet och med datadrivna konsumentinsikter i centrum. Genom agerbara konsumentinsikter i gränslandet mellan affärsutveckling och marknadsstrategi hjälper HowCom Evolution varumärken att växa.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som data scientist på HowCom Evolution kommer du att arbeta i ett sammansvetsat team där du erbjuds ett omväxlande och utvecklande arbete. I tjänsten som data scientist arbetar du med ekonometriska och statistiska metoder inriktat mot ekonomisk data. I din roll som data scientist på HowCom Evolution kommer du även att arbeta med simuleringar, machine learning och AI. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med Python och R. Du kommer med din sakkunnighet och kompetens att med hjälp av statistiska verktyg och ekonometrisk modellering ta fram data för att angripa projekten företaget tagit sig an. I din roll som data scientist kommer du därför utgöra en central och viktig del av teamet.

Skallkrav
  • Avslutad högskole-/universitetsexamen inom statistik, matematisk statistik alternativt computer science/data science med minst 90 hp statistik eller motsvarande examen
  • 1-3 års relevant erfarenhet av ekonomisk modellering
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • God vana av Python och R samt statistikprogrammet SPSS
Meriterande
  • Masterexamen inom området
  • Mycket goda kunskaper inom ekonometrisk teori samt tidsserieanalys, erfarenhet av tillämpad statistik
För att lyckas i rollen som data scientist är du analytisk, driven och med öga för statistiska detaljer. Du behöver vara trygg i att arbeta självständigt, såväl ha lätt för att samarbeta med dina kollegor och ha social kompetens Du bör besitta god förmåga att på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt presentera framtaget dataunderlag till såväl kund som övriga kollegor i teamet.

Övrigt

Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Östermalm, Stockholm

Omfattning: Heltid

Tjänsten är en direktrekrytering och det innebär att du kommer bli direktanställd hos vår kund HowCom Evolution. Den här rekryteringsprocessen hanteras av OnePartnerGroup. Alla eventuella frågor rörande tjänsten går till OnePartnerGroup.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 mars 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se