Ekonomichef till Holmströmgruppen

Ekonomichef till Holmströmgruppen

Gazella rekryterar nu en Ekonomichef till Holmströmgruppen i centrala Stockholm. Till denna roll söker vi en självgående, kvalitetsmedveten och leveranssäker ledare som kan balansera mellan ett helhetsperspektiv och fokus på detaljer. Att arbeta på Holmströmgruppen ger utrymme för ett stort mått av självständighet och möjlighet att ta egna initiativ. Verksamheten innefattar förvaltningsfastigheter, nyproduktion av bostäder samt handel med noterade och onoterade bolag och man är bland annat delägare till Magnolia Bostad. För att lyckas i denna roll behöver snabbt kunna växla fokus och arbeta högt som lågt, med hög kvalitét i arbetet. Tjänsten omfattar personalansvar för fyra personer på ekonomifunktionen och du rapporterar direkt till Vd:n, som även är ägare. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Vara övergripande ansvarig för ekonomiavdelningen med personalansvar för fyra personer, varav två hyresadministratörer och två bolagsekonomer.
  • Hantera frågor som uppstår i verksamheten, allt ifrån ägarfrågor, frågor kring utdelning samt skatte- och momsrelaterade frågor.
  • Se till att årsredovisningar, koncernårsredovisning samt deklarationer upprättas.
  • Sköta den ekonomiska affärsplaneringen med budget- och prognosprocessen.
  • Driva den ekonomiska uppföljningen med förvaltningen samt analysera och följa upp på lån och villkor.
  • Agera kontaktperson mot revisorer, bank, advokater och andra externa intressenter.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen samt åtminstone 5–7 års erfarenhet från roller där du arbetat med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning. Du har tidigare arbetat inom fastighetsbranschen och har erfarenhet av att vara chef eller i arbeta i en arbetsledande roll. I denna roll kommer du att rapportera till bolagets VD och ägare och vara delaktig i att driva och utveckla affären och föra de ekonomiska processerna vidare. Vi ser gärna att du har förståelse för koncernredovisning, samt att du behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en självständig, strukturerad och proaktiv person med djup affärsförståelse. I din yrkesroll är du kvalitetsmedveten och framåtblickande, samtidigt som du inte räds för att hantera de frågeställningar som kan uppstå. Du är prestigelös och skapar god stämning omkring dig, samt har en hög servicekänsla när det kommer till ekonomifunktionens leverans. Vidare har du ett mycket gott siffersinne och ett engagemang för intern kontroll men också en förmåga att se både det egna verksamhetsområdet och företagets verksamhet ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges.

Om arbetsgivaren

Holmströmgruppen
Holmströmgruppen är en privatägd företagsgrupp med säte och huvudkontor i Stockholm. Verksamheten bygger på tre separata verksamhetsområden som innefattar förvaltningsfastigheter, nyproduktion av bostäder samt handel med noterade och onoterade bolag. Våra tre verksamhetsområden ger oss inspiration och en sund riskspridning. Kärnverksamheten ligger i förvaltningsfastigheter med Sverige som huvudmarknad. Holmströmgruppen bygger på en platt organisation som ger utrymme för ett stort mått av självständighet och möjlighet att ta egna initiativ. Engagemang och korta beslutsvägar kännetecknar vårt arbetssätt och ligger till grund för våra framgångar. Hos oss skall man trivas, utvecklas och växa med företaget. Att jobba hos Holmströmgruppen innebär att man väljer att jobba med dedikerade och engagerade kollegor. Här finns mycket energi, höga ambitioner och en stor vilja. Vi drivs av vilja att göra bra affärer och att utveckla vårt företag.

Gazella
Gazella är experter på rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi och finans. Genom ett specialiserat arbetssätt erbjuder Gazella en snabb, flexibel och preciserad tjänst. Vi arbetar i nischade team och har seniorer med lång branscherfarenhet, vilket gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla nivåer, inom vårt område. Sedan Gazellas start 2014 har vi haft förmånen att hjälpa över 800 kandidater vidare i karriären och försett lika många uppdragsgivare med kompetent personal. Vi träffar i snitt 80 kandidater i veckan och har hittills intervjuat över 9000 ekonomer, vilket resulterat i en omfattande kandidatdatabas. Våra medarbetares höga engagemang, ett kraftfullt och skräddarsytt searchverktyg samt vår strukturerade process för att upprätthålla kontakten med medlemmarna i vårt nätverk, gör att vi kan leverera kvalitetssäkrade konsulter på 48 timmar.