Demand and Procurement planner sökes till Altia Sweden

Demand and Procurement planner sökes till Altia Sweden

Om kunden:

Altia is a leading Nordic alcoholic beverage brand company operating in the wines and spirits markets in the Nordic countries, Estonia and Latvia. Nordic core brands include Koskenkorva, Chill Out, Blossa, Larsen, O.P. Anderson, Renault, Xanté and Valhalla. At Altia, all take part in enhancing the Nordic drinking culture in accordance with our company purpose "Let's drink better". Altians have the possibility to work with great brands and exciting development projects which offer opportunities to make a difference and learn new. Net sales in 2018 were EUR 357.3 million. Shares are listed on Nasdaq Helsinki. About 700 Altians are working in seven countries.

Om rollen:

Vi söker dig som har en hög förståelse för Supply chain och som sätter både dina interna och externa samarbetspartners i stort fokus genom proaktivitet och bra samarbete.

Ditt arbete kommer att bestå av två delar:

Prognosplanering
  • Säkerställa säljprognoser för vinportföljen i Sverige
  • Driva Sales and Operations Planning processen för vin genom tex månatliga möten för att följa upp KPIer, problemlager, prioartiklar etc.
  • Samarbete med vår produktionsenhet i Finland gällande de artiklar som levereras därifrån
  • Aktivt delta i Altias globala demand planning möten
Inköpsplanering:
  • Ansvara för kvartspallsplaneringen som görs en gång i veckan för alla färdiga produkter som ska byggas om lokalt i vårt logistikcenter i Brunna
  • Hantering av transport och inköpsfakturor
  • Stötta inköpsplaneringen genom back-up
För båda områden krävs det ett nära samarbete med övriga avdelningar inom logistiken (procurement planning, masterdata, lager samt kundservice). Du kommer ha en tät dialog med både produktchefer och säljkåren för hotell och restaurang.

Du kommer att ingå i teamet Procurement Planning för Sverige som består av fyra personer samt ha ett nära samarbete med Demand Planner för Altias Sprit portfölj.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från Supply chain/logistik och har arbetat med liknande arbetsuppgifter i drygt 1-2 år. Vi ser gärna att du även har en utbildning inom logistik/inköp eller Supply chain. Du behärskar Excel och är van att dagligen jobba i Officepaketet. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Som person söker vi dig som är positiv och proaktiv och inte tvekar inför att ta egna initiativ. Du är noggrann, har ett sinne för detaljer och tycker det är roligt att självständigt söka lösningar på problem. Du har även lätt att samarbeta med andra människor och är tydlig i din kommunikation både muntligt och skriftligt då det dagliga arbetet innebär många kontaktytor.

Vi ser även gärna att du är prestigelös, social och är bekväm med att prata i grupp då det förekommer tillfällen då man förväntas hålla presentationer eller liknande. Du är service-minded och trivs bra att jobba i en bred och varierande roll.

Meriterande:
  • Erfarenhet från dryckesbranschen eller FMCG.
  • Erfarenhet av SAP och Relex
Tillträde och omfattning

Detta uppdrag är ett föräldravikariat på drygt 1 år med önskad start den 1 december. Detta är en heltidsroll och man utgår från en arbetsvecka på 37,5 timmar. Arbetstiderna är kontorstider med möjlighet till flex. Placering för tjänsten kan vara på deras kotor på Gärdet eller deras logistikcenter i Brunna. Man behöver vara flexibel och kunna utgå från det andra kontoret 1-2 dagar i veckan. Det finns bra kommunikationsmöjligheter till logistikcentret.

Uppdraget är en hyrköpslösning vilket innebär att du under de första sex månaderna blir anställd av oss på HERO för att sedan få möjlighet att gå över till Altia förutsatt att allt fungerar under resterande tid av vikariatet. Vi på HERO är kollektivavtalsanslutna och erbjuder fina förmåner med fokus på välmående och hållbarhet till alla våra anställda.

För frågor om processen vänligen kontakta Alisha Baig på alisha.baig@hero.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Hero specialiserar oss på personaluthyrning och rekrytering i Stockholm. Bolaget växte fram genom viljan att ta vara på erfarenhet från branschen och att samtidigt bidra i ett större samhällsperspektiv. Det har vi uppnått genom att alltid jobba med hjärtat. För oss betyder det att vi aldrig tummar på kvalitet, att vi är personliga och att vi alltid strävar efter att bygga långsiktiga relationer. Det betyder också att vi är ärliga mot kandidater, konsulter, kunder och oss själva. Det visar sig dagligen vara det roligaste och mest lyckade sättet till framgångsrika samarbeten.