Marketing Manager - Henkel

Marketing Manager - Henkel

MARKETING MANAGER ACM Nordics

Adhesive Technologies - Henkel Norden AB

Vi söker nu en erfaren Marketing Manager till Henkel Norden AB med fokus på B2B och industrilim inom tillverkning och underhåll för allt från byggnadskonstruktion till flygplan. En spännande tjänst i ett globalt företag med tydlig lokal förankring - ett företag i sin absoluta framkant. Detta är en viktig roll med mycket stor lokal betydelse, en ersättningsrekrytering där personen ifråga går vidare inom bolaget. Du är del av det lokala marknadsteamet för att utveckla marknadstillväxten inom Norden. Det är en spännande fas av utveckling, tillväxt och möjligheter med ett unikt marknadsläge.

Erbjudandet

I denna roll leder du koordinering av all marknadsaktivering - både globalt så väl som lokalt. Du ingår i ett nordiskt marknadsteam för industrilim - Adhesive Technologies, och representerar ditt teams aktivering. Du får möjlighet att hantera både ett macro och micro perspektiv där du ansvarar för den nordiska marknadsplanen som gemensamt arbetas fram. Vidare bär du det yttersta ansvaret för tillhörande budgetarbete och aktivitetsplanering. I produktportföljen ingår flertalet varumärken där ni tillsammans ansvarar för profilering, marknadskommunikation och aktivering utifrån framarbetad marknadsplan.

Du har stor påverkan på företagets framtida marknadsleverans med möjlighet att utveckla och skapa leads, best practice och agera förebild i globala sammanhang. Rollen är placerad på Henkels huvudkontor i Alvik, Bromma.

Om Rollen

Du rapporterar till Country Cluster Marketing Head ACM North och bär det övergripande ansvaret för all marknadsaktivering för ACM i Norden. Du koordinerar och tar lead på helheten och säkerställer att leveransen håller ihop med liggande strategi. Du arbetar utifrån ett holistiskt globalt perspektiv men samtidigt kundnära, synkar aktivering och stöttar sälj i deras vardag med marknadsaktiviteterDina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
 • ansvara för allt övergripande budgetarbete för globala initiativ såväl som regionalt/lokalt marknadsmaterial, samt omfattande översättningsarbete
 • vara delaktig och drivande i globala initiativ, representera ACM Marketing Nordics i europeiska sammanhang
 • operativt ansvara för översättning till samtliga nordiska länder
 • driva och implementera lokala initiativ och produktioner
 • kanalanpassa och utveckla / optimera mediaplan och leverans av denna
 • ansvara för kundanpassad aktivering av all marknadsaktivering på lokal nivå
 • stötta sälj med marknadsmaterial, basmaterial såväl som säljdrivande aktiviteter
 • supportera aktiviteter tillsammans med distributörer och andra kunder
 • samarbeta med reklambyrå, mediapartners, översättningsbyråer och andra marknadspartners
 • initiera och hantera B2B PR arbete
 • hantera mässplanering, koordinering och utförande
Om Dig

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har följande bakgrund:
 • akademisk examen inom marknadsföring eller liknande
 • minst 5 års dokumenterad erfarenhet av liknande roll där du arbetat med att lokalanpassa marknadsmaterial både för B2B men även gärna B2C varumärken med en global set-up
 • van att arbeta i en matrisorganisation
 • god digital förståelse
 • kunskap att skapa content/en helhet med kreativ höjd
 • skriva tester för olika produktioner
 • ha ett vasst öga för detaljer, korrläsning och felfria leveranser
 • erfarenhet av att köpa media
 • erfarenhet av medieplanering och uppföljning
 • erfarenhet av att arbeta med leads-generering
 • flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskap i övriga nordiska språk är meriterande
 • kreativ med högt personligt driv
Som person är du glad, tydlig och lösningsorienterad. Du har lätt för att arbeta med olika typer av människor i en föränderlig vardag. Du är strukturerad och arbetar proaktivt efter en agil plan med förmågan att skapa en kreativ höjd på er marknadsaktivering. Du har en naturlig fallenhet för att se helheten med skarpa marknadsglasögon, lätt för att skriva, kanalanpassa och hittar alltid en lokalanpassad lösning. Du kan ta det digitala marknadsarbetet till oanade höjder.

Du är tydlig, ödmjuk och har lätt för att kommunicera, informera och förklara riktning utifrån en marknadsplan. Du skapar arbetsglädje med verklig teamkänsla.

Välkommen med din ansökan

Urval och intervjuer sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar HENKEL Norden AB med Badenoch + Clark, Executive Search inom The Adecco Group. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på 0736-84 71 07 eller cecilia.ericsson@badenochandclark.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om Henkel Norden AB

Henkel är verksamt i hela världen med ledande varumärken och teknologier inom tre affärsenheter:

Laundry & Home Care (tvätt och rengöring), Beauty Care (hår- och kroppsvård) och Adhesive Technologies (lim, tätning och ytskiktsbehandling). Företaget grundades 1876 och har ledande marknadspositioner internationellt inom både konsument- och industrisektorerna med välkända varumärken som Persil, Schwarzkopf och Loctite. Henkel sysselsätter omkring 52 000 personer globalt. Läs mer på www.henkel.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.henkel.se/
Sista ansökningsdag 28 maj 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Henkel är verksamt i hela världen med ledande varumärken och teknologier inom tre affärsenheter: Laundry & Home Care (tvätt och rengöring), Beauty Care (hår- och kroppsvård) och Adhesive Technologies (lim, tätning och ytskiktsbehandling). Företaget grundades 1876 och har ledande marknadspositioner internationellt inom både konsument- och industrisektorerna med välkända varumärken som Persil, Schwarzkopf och Loctite. Henkel sysselsätter omkring 52 000 personer globalt. Läs mer på www.henkel.se