Senior Lönespecialist till Hemfrid

Senior Lönespecialist till Hemfrid

Hemfrid är inne i en spännande utvecklingsresa och söker nu fler kollegor till vår Löneavdelning. Är du en driven Lönespecialist som vill ta nästa steg och axla rollen på ett spännande företag i tillväxt? Då kan du vara den som vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi en noggrann och ansvarstagande person till vår avdelning om två Löneadministratörer, två Lönespecialister och en Lönechef. Bolaget står idag inför ett utvecklingsskede vad gäller de interna personalsystemen. Du kommer vara en viktig kugge i bolagets spännande digitaliseringsresa och de utmaningar som kommer med den där du får möjlighet att ta ett stort ansvar och bidra på företagets utvecklingsresa.

Vi söker dig som vill arbeta med ständiga förbättringar i en dynamisk miljö. För att lyckas i denna roll ska du vara van vid att jobba proaktivt och kunna driva utveckling inom löneorganisationen. I ditt uppdrag ingår även att driva utveckling och effektivisering av löneprocessen.

Du kommer tillhöra en trevlig avdelning där det är högt till tak, prestigelöst, härlig stämning med bra sammanhållning. Du kommer ingå i en större HR-avdelning där vi har samlat hela HR-leveransen från Lön, Rekrytering, Utbildning och Affärsstöd. Totalt är vi 16 medarbetare inom HR-funktionen som supporterar ett 100-tals chefer och över 2200 medarbetare.

Du får arbeta med hela lönekedjan och vara delaktig i utveckling av lön och den digitaliseringsresan som vi står inför. Det finns goda möjligheter till personlig utveckling och trivs du i en miljö där det händer mycket så kommer du att trivas här. Du är en självklar del i det gemensamma arbetet med support och rådgivning i systemfrågor till chefer och administratörer i hela organisationen. I din roll kommer du bl.a. arbeta med:
 • Inrapportering av löneunderlag, kontroll av avvikelser mellan lönekörningar samt justeringar inför månadens lönekörning.
 • Tolkning av lagar och avtal, pension- och försäkringsfrågor samt avstämning av skatt- och arbetsgivaravgifter.
 • Support gällande frågor kring tidrapportering, reseräkningar, statistik samt stöd till chefer och medarbetare i övriga frågor kring lön.
 • Felsökning och sammanställning av underlag kring ev fel/buggar som tas vidare till Systemförvaltande roll
 • Upprätthålla och distribuera användarguider och utbildningsmaterial
 • Genomföra eventuella utbildningar både med kollegor och linjens chefer
Din profil

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har du en stark känsla för service, tar egna initiativ och vill vara med oss på resan i att utveckla och förbättra våra löneprocesser och system. Vi ser att du är noggrann, flexibel, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du duktig på att se helheter, är självgående och mycket trygg i rollen som Lönespecialist.

Utöver detta ser vi att du:
 • Besitter flera års erfarenhet av rollen som Lönespecialist från olika organisationer
 • Har mycket god erfarenhet av operativt lönearbete med en stor trygghet i löneprocessens samtliga delar
 • Har god erfarenhet av att arbeta i olika lön- och HR-system och specifikt HOGIA och Excel
 • Vill/kan bidra med goda IT-kunskaper och har ett stort intresse för teknikens möjligheter, för att driva utveckling och effektivisering av löneprocessen
 • Besitter en relevant eftergymnasial utbildning inom området
 • Har vana att hantera HR-data och analysera rapporter
 • Har erfarenhet av olika kollektivavtal för både tjänstemän och arbetare
 • Goda kunskaper i svenska och engelska - talar och skriver obehindrat (vi har personal som talar båda språk där du och avdelningen supporterar vid frågor)
Omfattning/Placering

Tjänsten är ett tillsvidareanställning på 100 % (40 h/v). Arbetet förläggs på Hemfrids kontor på Södermalm, Stockholm med möjlighet till hemarbete.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en mångkulturell organisation som har stor trovärdighet på marknaden och som har höga ambitionen. Vår ambition är att leda utvecklingen av framtidens tjänster för ett mer hållbart vardagsliv. Som Lönespecialist räknar vi med att du har erfarenhet och driv för att bidra med dina idéer och förbättringstänk på den resan.

Hemfrid har dessutom utsetts till ett av 2020 samt 2021-års Karriärföretag och kvalat in som Mäster Gasell. Självfallet har vi kollektivavtal, individuell lönesättning, fina förmåner och möjlighet till utbildningar.

Ansökan

Låter den här tjänsten som Du? Välkommen att skicka in din ansökan via vårt ansökningsformulär nedan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi går igenom ansökningarna löpande.

För att kunna göra en så rättvis och objektiv bedömning som möjligt använder vi oss av urvalstester i denna rekrytering (personlighetstest samt logiskt test). Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Selma Hajdarevic (Rekryteringsansvarig): selma.hajdarevic@hemfrid.se eller Sanna Tadic (Lönechef): sanna.tadic@hemfrid.se.

Om Hemfrid

Hemfrid startades 1996 av Monica Lindstedt. Sedan dess har vi varit en pionjär på marknaden och idag är vi över 2 200 medarbetare som hjälper våra kunder att göra livet enklare. Vi underlättar vardagen med tjänster som städning, trädgårdshjälp, flytt, enklare hantverk, återvinning och mycket annat. Hemfrid är också en viktig samhällsaktör och integrationsmotor då många av våra anställda får sitt första jobb i Sverige hos oss. Läs gärna mer på vår karriärsida: www.hemfrid.se/karriar.

Välkommen till Hemfrid!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (10 dagar kvar)