Operations Manager till Hemfrid

Operations Manager till Hemfrid

Hemfrid är företaget som har varit med att bygga en helt ny bransch, hushållsnära tjänster. Just nu är vi inne i en stark tillväxt- och förändringsresa och rekryterar en Operations Manager. Med många nya projekt och utmaningar framför oss söker vi nu Dig som vill vara med att ta Hemfrids tjänster till nästa nivå.


Dina arbetsuppgifter


I rollen som Operations Manager har du ett övergripande uppdrag att leda Hemfrids verksamhet utifrån fastställda planer och strategier. Du har totalt intäkts- och kostnadsansvar för de distrikt du leder, vilket bl.a. inkluderar budgetarbete, uppföljning samt rapportering. Du är en av totalt tre Operations Managers på Hemfrid, och tillsammans leder ni Hemfrids samtliga distrikt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås samt Linköping, varav ditt främsta ansvar är för fyra Stockholmsdistrikt. Du rapporterar till COO.

Huvuduppgiften är att utveckla, leda och effektivisera arbetet inom Hemfrids kärnaffär Hemstädning. Du arbetar aktivt med förbättringsprojekt, driver systematiskt kvalitetsarbete, projektleder driftrelaterade projekt, implementerar, utvecklar och följer upp rutiner/arbetssätt samt arbetar strategiskt för att nå Hemfrids övergripande mål. Allt för att säkerställa att vi når våra uppsatta resultat- och budgetmål och skapar den mest omtänksamma kundupplevelsen i relationen till våra potentiella och befintliga kunder. Du mäts på måltal så som omsättning, TB, kundutveckling samt personalrelaterade måltal.

Som Operations Manager har du ett personalansvar för Distriktschefer, som i sin tur har ett personalansvar för företagets Bemanningschefer. Du har fullt personalansvar i din roll och leder och fördelar arbetet i teamet. I detta inkluderas bl.a. resultatuppföljning, resursplanering, rekrytering, coaching och utveckling.


Vi letar efter dig som

Som Operations Manager har du en nyckelposition för Hemfrids fortsatta utveckling. Du förstår verksamhetens kontext och strategi och hur driftens mål och resultat sammankopplas med dessa. Vi söker dig med såväl hög operativ som strategisk kompetens med driv och intresse för verksamhetsutveckling. Rollen ställer höga krav på en stark analytisk förmåga, kommunikation, problemlösning, beslutsfattande samt relationsskapande. Utöver nämnda egenskaper ser vi att innehar:
 • Mycket god erfarenhet från en tidigare hög chefsposition
 • Flera års erfarenhet från att leda andra chefer
 • Starkt track record av att driva förändring med goda resultat
 • Demonstrerad erfarenhet av att arbeta med och leda team i en verksamhet i förändring och med starka inslag av digitalisering
 • Mycket god erfarenhet från att initiera, driva och bibehålla rutiner/arbetssätt
 • Mycket god erfarenhet från tidigare roll inom servicebranschen
 • Dokumenterad erfarenhet av att ha resultat- och budgetansvar för ett större område/distrikt
 • Erfarenhet från att utveckla och översätta strategier och planer till konkreta, effektiva och praktiska aktiviteter
 • Har dokumenterad erfarenhet från att ha påverkat och utvecklat en god företagskultur där du som ledare får med dig andra mot samma mål där samtliga medarbetare känner sig delaktiga
 • Meriterande om du har erfarenhet av ett agilt arbetssätt
 • Meriterande om du innehar relevant utbildningsbakgrund, inom exempelvis Ekonomi o/e Organisationsutveckling

Ansökan


Låter det spännande? Ansök redan idag, rekrytering sker löpande. För att kunna göra en så rättvis och objektiv bedömning som möjligt använder vi oss av urvalstester i denna rekrytering. Om du är en av de kandidater som innehar de skallkrav vi har på tjänsten utifrån urvalsfrågorna i ansökan kommer du som steg två få genomföra urvalstester från Assessio.

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta Richard Eriksson Åvall (rekryterande chef för tjänsten): richard.avall@hemfrid.se eller Jessica Magnusson (HR-specialist): jessica.magnusson@hemfrid.se.

Välkommen till Hemfrid!

Om Hemfrid

Hemfrid startade 1996 som enkel idé om hur fler ska orka mer. Vi är idag runt 2 300 medarbetare från över 40 olika länder över hela världen som hjälper våra kunder med städning, flytt, fönsterputs och många andra tjänster i hemmet. Att förenkla vardagen för våra kunder är vår främsta drivkraft. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi bedriver även verksamhet i Göteborg, Malmö, Linköping, Uppsala och Västerås med omnejd. Läs gärna mer om oss på hemfrid.se.
Mer info
Kontaktperson Jessica Magnusson
Telefon 0840912650
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 jan 2021 (3 dagar kvar)