Lönechef till Hemfrid

Lönechef till Hemfrid

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lönechef är du ansvarig för Löneavdelningen på Hemfrid. Tjänsten innebär att du är ytterst ansvarig för att rätt lön betalas ut i rätt tid till Hemfrids alla medarbetare; tjänstemän samt kollektivanställda. Detta inkluderar att arbeta såväl strategiskt som operativt för att hitta effektiva arbetssätt inom avdelningen och på bolaget i stort. Ditt team består av ca 4 löneadministratörer och du sitter i ekonomiavdelnings ledningsgrupp. Du har daglig kontakt med dina kollegor på ekonomiavdelningen, med driftens och de övriga stabernas chefer. Du har i viss mån även direktkontakt med de kollektivanställda samt med myndigheter. Hela löneprocessen är ditt ansvarsområde och du äger och planerar även löneåret.

Dina ansvarsområden är:
  • Personalansvar för avdelningens löneadministratörer
  • Tillse rätt kompetensnivåer inom avdelningen
  • Leda och fördela arbetet inom avdelningen
  • Sätta kortsiktiga och långsiktiga mål som följs upp regelbundet
  • Årliga medarbetar- och lönesamtal
  • Se över och förbättra och flöden och processer
  • Minska pappersflöden och manuella processer
  • Utbilda verksamheten för att möjliggöra förändring
  • Vara drivande i att ta fram förstudie för nytt lönesystem
  • Vara högst delaktig i införandet av nytt lönesystem
Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Lönechef tror vi att du har varit lönechef ett antal år redan och har goda ledaregenskaper. Du har även arbetat operativt med lön i många år och även i Hogia. Erfarenhet av både kollektivanställda och tjänstemän är också viktigt för att lyckas i denna roll. Som lönechef på Hemfrid måste du även kunna engelska då vi har anställda från många olika länder.

I rollen som lönechef är din vilja och förmåga att samarbeta över avdelningsgränserna avgörande, liksom ditt driv och vilja till ständig förändring och förbättring. Du är en problemlösare och god kommunikatör och duktig på att anpassa dig till olika situationer. Du etablerar trovärdighet hos de andra i organisationen och tar tydlig ställning i olika frågor vid behov.

Erbjudande

Som medarbetare hos oss får du ett jobb där du får utvecklas i en organisation som har stor trovärdighet på marknaden och aldrig står stilla. Du får ta stort ansvar och möjlighet att driva förbättringsarbete inom lön. Vi har medarbetare från hela världen och en bred erfarenhet och kompetensbas. Hemfrid är ett bolag med härlig stämning och glädje med många stolta medarbetar. Vi erbjuder också förmånliga personalförmåner så som städförmån, friskvårdbidrag, tjänstepension och sociala aktiviteter.

Om Hemfrid

Det var Monica Lindstedts egen livssituation som födde idén till Hemfrid. För henne var det svårt att kombinera hem och familj med ett hektiskt yrkesliv och en man som jobbade mycket. För att lösa sitt eget problem startade hon ett företag som kunde hjälpa henne med vardagsbestyren hemma.

När Hemfrid startades 1996 var vi först ut på marknaden med vita hushållsnära tjänster. Monica Lindstedts vision har alltid varit att bygga ett stort företag. Vi förändrar inte världen genom att vara ett litet pittoreskt företag på Södermalm, utan vi måste hela tiden växa och utvecklas. Idag är vi över 2 300 medarbetare från 40 olika länder och vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Helsingborg och förenklar vardagen för tusentals familjer varje månad genom städning, barnpassning, flytt, fönsterputs och många andra tjänster i hemmet. Vi har också som främsta ambition att vara branschens bästa arbetsgivare.

Läs mer på: https://www.hemfrid.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 29 oktober och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad på Södermalm i Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 30 okt 2019 (9 dagar kvar)